Marea Britanie va extinde carantina
  • 14-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 340
  • 2

Conform estimărilor Centrului Britanic de Cercetări Economice și de Afaceri, în fiecare zi carantina costă economia țării aproximativ 2,4 miliarde de lire sterline sau aproximativ 3 miliarde de dolari.

Carantina, introdusă în Marea Britanie pe 23 martie din cauza pandemiei coronavirusului, va fi prelungită până cel puțin 7 mai, a declarat ministrul de externe, Dominic Raab. Marți, pe 14 aprilie, ziarul  TheTimes . În viitorul apropiat, Raab va coordona această decizie cu primii miniștri din Irlanda de Nord, Țara Galilor și Scoția.

Anterior, șeful misiunii diplomatice britanice a spus că restricțiile introduse aduc rezultate. Britanicii, cărora li se interzice să plece de acasă decât dacă este absolut necesar, respectă în general reglementările guvernamentale și există semne că răspândirea noului coronavirus în țară a încetinit.

Conform sondajelor recente, 74% dintre britanici susțin măsuri de carantină și consideră că controlul focarului este mai important decât restabilirea economiei paralizate de virus.

Conform datelor publicate de Ministerul Sănătății britanic la 13 aprilie, peste 88 de mii de persoane din regat au fost confirmate infectate cu coronavirus. Numărul de decese a ajuns la 11 329, în timp ce creșterea zilnică a deceselor scade pentru a treia zi la rând.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite