Manipulare la un proces odios
  • 01-06-2020
  • 0 Comentarii
  • 1313
  • 23

Un eveniment important al anului 2019 a fost marcarea a 30 de ani de la lovitura militară, lovitura de stat care a schimbat regimul dictatorial instaurat în România de Partidul Comunist Român, după 30 decembrie 1947 și pînă în decembrie 1989. Pe baza unor cercetări ale unor instituții de sondare publică, românii intervievați chiar după 30 de ani, în proporție de 75-80 % s-au declarat împotriva procesului orchestrat cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu. Tribunalul a fost ilegal. Lichidarea fizică a soților Ceaușescu s-a hotărît înainte de proces, Tribunalul Militar a fost doar o formalitate.

Poporul Român a aflat unele informații, ascunse timp de 30 de ani, de la personalități care au fost implicate în acele evenimente tragice din Istoria Poporului Român și mai ales în așa-zisul proces de la Tîrgoviște, pentru asasinarea soților Elena și Nicolae Ceaușescu. Emisiunile transmise în direct, la sfîrșitul anului 2019, au fost urmărite de milioane de români din țară și din străinătate. Printre cei intervievați s-au numărat: generalul Constantin Lucescu, fostul avocat al apărării în proces, revoluționarul Gelu Voican Voiculescu, maiorul Ionel Boieru, comandantul plutonului de execuție, Doru Viorel Ursu, avocat și fost ministru de Interne, generalul Corneliu Pîrcălăbescu, fostul comandant al gărzilor patriotice, Dan Voinea, procuror militar, și Petre Roman, fost prim-ministru.

In timpul emisiunilor au intervenit telefonic și alte persoane care s-au referit la subiectul respectiv. Autorii prezentului studiu au ajuns la concluzia că, și după 30 de ani, cei implicați în procesul de la Tîrgoviște ascund cu bună știință adevărul. Cei mai aproape de adevăr au fost generalul avocat Constantin Lucescu și Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne. Ceilalți s-au împiedicat în bîlbe, de unde am tras concluzia generală că ascund adevărul, sperînd ca, odată cu trecerea lor în eternitate, minciuna să predomine, astfel încît Istoria României să fie ciuntită de factorul politic și de istoricii aserviți puterii, unii dintre ei rămînînd servitori plătiți din interiorul și din exteriorul țării.

Primul intervievat a fost generalul (r) Constantin Lucescu (la emisiunea ,,Sinteza zilei”) de către cunoscutul realizator Mihai Gâdea. A fost o emisiune-eveniment, care va putea contribui la scrierea istoriei adevărate a acelor evenimente foarte tulburi. Generalul Constantin Lucescu a afirmat următoarele: ,,(…) am cerut venirea la emisiunea dvs. din proprie inițiativă, ca urmare a unui proces de conștiință care mă frămîntă profund înainte de final (...) am 80 de ani, un cancer galopant, și nu-mi permit să mint”. De remarcat că interviul a fost realizat și difuzat în direct, în ajun de Sfîntul Nicolae.

Prima întrebare a fost: ,,(…) Ce poate simți un om care participă la o crimă? Domnule general, cînd vedeți aceste imagini, ce simțiți? E vorba de imagini din timpul așa-zisului proces”. Răspuns: ,,Domnule Mihai Gâdea, ce poate simți un om care a participat la o crimă, care, prin actul de cruzime al celorlalți, poate deschide porțile democrației?”. El s-a referit la imaginile procesului. Românul simplu, românul neacademician spune un lucru esențial: cine seamănă vînt, culege furtună. Apoi, Constantin Lucescu a adăugat: ,,În 1989 noi n-am făcut decît să semănăm vînt, așa că vă rog să scoateți din conotație cuvîntul proces. Pentru a discuta despre un proces, am fi avut nevoie de un rechizitoriu. Pentru a putea să avem un rechizitoriu valid, trebuia să avem incriminări, o expertiză medico-legală, pe care noi am completat-o cu doctorul Verdeș, pe care l-ați văzut că l-a prezentat colonelul Boieru și care i-a luat tensiunea lui Nicolae Ceaușescu – este de rîs”.

Deci ,,a fost o lovitură de stat cu o crimă oribilă?“, a întrebat moderatorul. ,,Da. A fost o lovitură de stat militară, apoi o lovitură de stat urmată de o crimă oribilă – este opinia mea, însă nu pot să-mi arog dreptul de a da un verdict definitiv. (…) După crima umană pe care noi am făcut-o, am făcut a doua și cea mai importantă, care duce la desconsiderarea statului și a instituțiilor sale – adică a justiției, pentru că cea mai importanță este justiția, care va rămîne ca o pagină neagră a Poporului Român... toată străinătatea a criticat modul în care nu a existat un proces corect, iar noi am căutat încontinuu să-i spunem proces. (...) La ce să-i spunem proces? Domnul Gelu Voican Voiculescu făcea acele acte prin luna martie 1990. (...) Păi cum am făcut noi dosarul 1/1990, cînd procesul a avut loc pe 25 decembrie 1989? Aveam noi elemente de premoniție? Eu și astăzi îmi neg calitatea de avocat al apărării cuplului Ceaușescu, pentru că am un profund proces de conștiință. Cum să fiu avocat al apărării, dacă nu aveam delegație, nu aveam nimic, iar rechizitoriul a fost încropit de noi, o formă de impostură? (...) Unde au fost teroriștii? Noi am fost teroriștii. Noi n-am respectat legea”. Iată o mărturisire cutremurătoare.

Generalul Constantin Lucescu a mai declarat: ,,La momentul acela – e prima dată cînd declar – mi-am dat seama cine sînt teroriștii din România. Noi n-am respectat legea, noi n-am respectat condiția umană. Noi n-am respectat modul în care voiam să mergem spre democrație (...) Era vorba de moartea a doi oameni – cum puteam să primesc un ordin pentru care nu aveam nici un act care să justifice moartea? sau să justifice infracțiunea? (...) Eu m-am opus să se aplice pedeapsa cu moartea, nu pot să spun că am fost erou. Mă mustră conștiința. Poate și din cauza mea, a slăbiciunii și a lașității mele, au fost condamnați la moarte Elena și Nicolae Ceaușescu. Am simțit o frică totală că voi fi și eu executat”. În toată mascarada de la Tîrgoviște, absolut nimic nu a fost adevărat, afirmă generalul, precizînd: ,,Capetele de acuzare au fost atribuite cuplului Ceaușescu în mod eronat. Subminarea economiei naționale: (...) la momentul acela România era industrializată, își plătise datoriile externe cu mari eforturi, România făcea export, ba chiar își propunea să înființeze o bancă cu țările arabe, plus bomba atomică. (...) Numai din asta se vede minciuna. România nu avea nici un ban datorie”. ,,(…) Nicolae Ceaușescu, înconjurat de persoane obediente, slugi și fripturiști, nu a spus adevărul poporului român cu privire la plata datoriei externe, care nu se putea realiza decît prin mari privațiuni populare”.

,,Ce era adevărat din capetele de acuzare?” – a întrebat Mihai Gâdea. Generalul Constantin Lucescu răspunde: ,,Absolut nimic. Dacă luăm imaginile din timpul așa-zisului proces, veți vedea că Nicolae Ceaușescu o oprește pe Elena Ceaușescu să nu facă greșeli. Vă rog să mă credeți că și-a iubit familia. Trebuie să recunoaștem că a avut și ceva bun...”. Împingerea lui Nicolae Ceaușescu spre ,,dictatură” și ,,cultul personalității” s-a datorat și celor din jurul lui, pentru a-și apăra privilegiile. El a crezut că poporul român îl iubește. Adevărul a fost altul.

Autorii prezentului material vor reveni și cu alte aspecte din declarațiile generalului Constantin Lucescu. Interviul este de-a dreptul ,,epocal”, pentru că el marchează cu adevărat o epocă a minciunii în care am trăit timp de 30 de ani și poate scoate la iveală adevărul despre unul dintre cei mai importanți conducători ai României, Nicolae Ceaușescu, ucis mișelește după un simulacru de proces. Doctorul Verdeș trebuia să constate decesul, a venit oripilat, strigînd. El nu a mai putut să profeseze vreo 3-4 ani, pentru că a căzut într-o stare cumplită de depresie, mai ales cînd Ceaușescu a strigat: ,,Murim mai bine-n luptă cu glorie deplină, decît să fim sclavi iarăși pe vechiul nostru pămînt!”. Este o minciună a căpitanului Ionel Boieru, care a declarat că Nicolae Ceaușescu, în drum spre zidul de execuție, a cîntat ,,Internaționala”. Ceaușescu a mai strigat: ,,Trăiască România liberă și independentă!”.

La o altă emisiune a aceluiași realizator, a fost invitat căpitanul, azi colonelul, Ionel Boieru, comandantul plutonului de execuție a cuplului Ceaușescu. Cîteva concluzii din interviu. În primul rînd că moartea familiei prezidențiale a fost o mare conspirație internă, cu sprijin total din exterior, la care au participat și căpeteniile armatei și ale Securității. În al doilea rînd, se face tot posibilul pentru a se ascunde realitatea. În al treilea rînd, că la Timișoara au fost uciși 64.000 de morți, după declarațiile lui Silviu Brucan la Televiziunea Română. Ca o comparație, să ne gîndim că marele bombardament american asupra Bucureștilor din anul 1944 a produs 3.500 de victime. Un militar precum Boieru, cu pregătirea sa, nu putea crede așa ceva. Și acest lucru ne duce cu gîndul că și azi se minte pentru a nu se afla adevărul. Credem că Boieru a făcut parte din D.I.A. sau dintr-o altă structură specială creată de generalul Victor Athanasie Stănculescu, cu ordin precis de executare a cuplului prezidențial, vizitînd înainte de proces locul de execuție. Execuția cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu a fost hotărîtă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și Silviu Brucan. Ion Iliescu a fost pentru un proces legal. (din presă)

Autorii prezentului studiu nu și-au propus să se refere și la evenimentele din decembrie 1989. Ele s-au pregătit cu mult timp înainte de desfășurarea lor. Hotărîrea pentru înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu prin orice mijloace, inclusiv prin suprimarea fizică, a fost luată la întîlnirea de la Malta dintre Mihail Gorbaciov și Ronald Reagan.

Pentru plata datoriei externe, poporul român a fost supus la mari privațiuni, însemnînd penuria de alimente, apă, căldură, energie electrică, dreptul la libera exprimare, televiziunea a funcționat doar două ore pe zi, călătoriile în străinătate erau interzise, la fel pătrunderea în țară a publicațiilor străine, orice opoziție fiind aspru pedepsită. Dictatura personală era în apogeu, iar cultul personalității era tot mai accentuat prin adunările uriașe, organizate în cadrul vizitelor în județele țării. Singurele informații pentru români provenerau de la ,,Europa liberă” și ,,Vocea Americii”. De asemenea, Nicolae Ceaușescu era bolnav, avea cancer avansat la prostată și diabet. Acest lucru a făcut ca Elena Ceaușescu să se amestece tot mai mult în conducerea treburilor țării. Ea a introdus în biroul lui tehnică de ascultare, pentru a-l putea manipula.

Treptat, cu trecerea timpului, Nicolae Ceaușescu a fost trădat de Securitate și de armată, dar și de alte Servicii de forță, precum și de slugile și fripturiștii din conducerea partidului și a statului român. În anul 1989, Nicolae Ceaușescu a rămas singur și părăsit. Furia românilor a fost alimentată și de televiziunea română, prin știri false și imagini neadevărate (64.000 de morți la Timișoara). Faptul că a părăsit sediul C.C. al P.C.R. cu elicopterul, la sfatul generalului Victor Athanasie Stănculescu, un apropiat al familiei Ceaușescu, a fost semnalul înjghebării unui nou regim în România (ușile de la intrarea în sediul C.C. al P.C.R. au fost deschise de Securitate).

După anul 1989, s-a distrus toată structura industrială și agricolă. De remarcat că economia României era funcțională (nu ,,un morman de fier vechi”, cum afirma Petre Roman), cu multe proiecte în țară și în străinătate, cu piețe de desfacere stabile cărora li s-a întors spatele, cu miliarde de dolari care trebuiau recuperați. Multe din fondurile din străinătate au ajuns pe mîna hoților cu înalte funcții în statul român, azi devenind persoane foarte bogate, cu bunuri în țară și străinătate. Ca prin minune, a fost salvată Casa Poporului, a doua mare clădire din lume, căreia un fiu de cominternist i-a pus gînd rău, adică să fie demolată. Sîntem conștienți că unii ,,mancurți” și ,,homunculi” bine instruiți și plătiți nu vor privi cu ochi buni aceste adevăruri spuse de noi. Le amintim că nimic nu se poate construi trainic fără a cunoaște trecutul, el nu poate fi schimbat, așa va rămîne, cu bune și cu rele, însă noi trebuie să luăm ce a fost bun și să ne ferim de lucrurile rele, pentru a nu le repeta. A uita înseamnă a repeta.

După uciderea cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, Tribunalul Militar, cu două elicoptere, s-a întors la București. Gelu Voican Voiculescu a fost întrebat cum își vede viitorul. El a răspuns: ,,Eu voi fi un cerșetor la bătrînețe și mă voi plimba prin București pe Bulevardul Nicolae Ceaușescu”. (din presă)

Semnatarii prezentului material se alătură tuturor românilor de bună credință și cerem și noi rejudecarea procesului de la Tîrgoviște, pentru ca adevărul să învingă ura și minciuna. Numai așa se va stinge acel caz dramatic, iar istoria va consemna adevărul de care poporul român are nevoie. Generația de azi și cele ce vor veni să nu-și uite trecutul, din care să rețină numai ceea ce a fost bun, fără aceasta nu se poate construi nici prezentul, nici viitorul țării.

De mortuis nil nisi bene (Despre morți numai de bine!). Dictonul atribuit lui Chilon din Sparta s-a răspîndit și în varianta latină.

Doamne, ocrotește-i pe români !


Prof. dr. IOAN CORNEANU

Ing. MIRCEA PÎRLEA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite