Mai mult de 40% dintre americani nu doresc să se vaccineze
  • 03-03-2021
  • 0 Comentarii
  • 315
  • 0

Aproximativ 41% dintre rezidenții SUA nu doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului COVID-19, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Centrul Harvard pentru Cercetări Politice Americane (Harvard CAPS) și Harris Poll, publicat de The Hill.

Conform sondajului, restul de 59% dintre respondenți doresc să fie vaccinați împotriva infecției cu coronavirus.

Dintre cei care nu doresc să se vaccineze, 66% sunt îngrijorați de efectele secundare ale medicamentelor pentru coronavirus, iar 33% consideră că vaccinurile sunt ineficiente. În plus, 27% au spus că nu sunt îngrijorați de virus, în timp ce 23% au fost siguri că cei cu risc ar trebui să primească vaccinul. În același timp, 17% sunt îngrijorați de apariția problemelor de sănătate.

"Cel mai alarmant indicator din sondajul din această lună este că patru din zece persoane nevaccinate nu vor vaccinul", a declarat pentru publicație Mark Penn, directorul sondajului Harvard CAPS-Harris.

Hill notează că, în ciuda progreselor SUA în lupta împotriva pandemiei coronavirusului prin dezvoltarea vaccinului, masca obligatorie și distanțarea socială, experții medicali avertizează că noile variante COVID-19 emergente pun în pericol toate eforturile.

„Vă rog să mă ascultați: la acest nivel de cazuri cu variante de răspândire, ne-am putea pierde complet succesul câștigat din greu”, a declarat Rochelle Walenski, directorul Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, luni.

Sondajul Harvard CAPS-Harris a avut loc în perioada 23-25 ​​februarie. În 2006 au participat oameni.

Weekendul trecut, FDA a aprobat vaccinul COVID-19 cu doză unică Johnson & Johnson. Totodata, în SUA mai sunt aprobate vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna, care se se administrează în două doze.

În total, de la începutul pandemiei COVID-19, peste 29,3 milioane de cazuri de infecție cu virus au fost diagnosticate în Statele Unite, peste 527 de mii de infectați au murit.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite