Macron a criticat lupta împotriva „unei organizații care nu mai există”
  • 21-02-2021
  • 1 Comentariu
  • 350
  • 7

Pactul de la Varșovia, care trebuia să se confrunte cu NATO, a dispărut, a spus Macron. În opinia sa, lupta împotriva organizațiilor „inexistente” continuă, deoarece nici Rusia, nici Occidentul „nu au digerat sfârșitul comunismului”.

NATO nu poate fi numită o structură reală; alianța trebuie regândită. Acest lucru a fost declarat de președintele francez Emmanuel Macron, scrie Financial Times.

„NATO a fost fondată pentru a contracara Pactul de la Varșovia. Nu mai există Pactul de la Varșovia ”, a spus Macron, adaugand că până în prezent nici Rusia, nici Occidentul nu au „digerat sfârșitul comunismului”.

„Uneori continuăm să luptăm împotriva unei ideologii sau a unei organizații care nu mai există, cu o logică geopolitică care nu mai există și care continuă să divizeze Europa”, a spus Macron. Trebuie admis că rezolvarea acestor probleme va necesita timp și „dezamăgirea va continua”, a adăugat el.

Pactul de la Varșovia a fost semnat în 1955 de URSS, Germania de Est, Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, Bulgaria, România și Albania. Acordul a fost încheiat ca răspuns la aderarea RFG la NATO. Acum, toate țările - aliați ai URSS în Pactul de la Varșovia sunt membre NATO.

Macron a criticat, de asemenea, activitățile Consiliului de Securitate al ONU, despre care a spus că „nu mai funcționează” ca mijloc de rezolvare a conflictelor regionale majore. El a numit membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU „nebuni” pentru că „i-au permis să fie înlocuiți cu formate regionale concurente”.

Consiliul „reînviat” ar putea fi o modalitate de a evita escaladarea tensiunilor dintre SUA și China, dar Macron nu este sigur dacă RPC va fi de acord să coopereze, a spus FT.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite