,,Lupii Daci apără România!”
  • 29-07-2020
  • 2 Comentarii
  • 5064
  • 91

În România anului 2020, autoritățile statului (Poliția, Jandarmeria, Justiția, Serviciile, dar și oamenii politici) nu-și fac treaba, ba din contră, sînt toți părtași la furtul și la devalizarea României – în cazul de față la tăierea ilegală a pădurilor. Există indicii, dovezi indirecte ale existenței unei înțelegeri tacite în interiorul statului român, care merg pînă la cele mai înalte niveluri, prin care toți devin părtași la măcelul pădurilor din România.

Am declarat mereu și voi demonstra că există o organizație criminală complice la tăierile ilegale de păduri, fără acte sau cu acte false, din care fac parte inclusiv pădurari, șefi de ocol, șefi din RomSilva, precum și cei din Garda de Mediu. Acestora li se alătură Poliția și Jandarmeria Română, care se fac că plouă și nu observă furtul organizat care se desfășoară chiar sub ochii lor.  Transportul arborilor tăiați ilegal se face pe drumurile publice și, automat, la aceste ilegalități devin părtași Poliția Rutieră, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, dar și toate posturile locale de Poliție. De la tăiere pînă la destinație, mii de camioane cu lemne, supraîncărcate, cu acte false, tranzitează zilnic drumurile României, iar autoritățile se echivează în a lua măsuri.

Asistăm, astfel, la un caz de corupție la nivel de stat, în care am convingerea că sînt implicați politicieni, membri de rang înalt ai Serviciilor, ai instituțiilor de forță – de la cel mai mic șef de post, pînă la cel mai înalt nivel al conducerii. Primirea miilor de camioane supraîncărcate se face cu acordul Poliției Judiciare, Poliției rutiere, Direcției Antifraudă, Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. În privința Serviciilor – în special SRI și ,,Doi și-un sfert” – îmi este greu să cred faptul că nici o bandă organizată în ultimii 20 de ani nu a fost destructurată, dată pe mîna Justiției, ceea ce face autoritățile statului cel puțin la fel de vinovate.

Nimic nu ar fi fost posibil fără girul Serviciilor și al oamenilor politici. Există date conform cărora șpăgile de sute de milioane de euro, provenite din tăierile ilegale, ajung la toate partidele politice de la guvernare și chiar la cel mai înalt nivel din stat. Dovada clară și incontestabilă este faptul că nici un politician din România nu a propus o lege serioasă care să stopeze acest dezastru. Singurii care au făcut ceva în acest sens, de ochii lumii, zic eu, sînt Dacian Julien Cioloș, care a avut o tentativă firavă cu programul Radarul Pădurilor (care a costat 88.000 euro, dar nu funcționează nici astăzi) și USR, cu legea ,,DNA-ul pădurilor”, care este ,,varză cu mici”.  Justiția îi face scăpați chiar și pe cei care au comis crime odiose împotriva celor care încercau să protejeze pădurea (vezi cazul pădurarului omorît). Garantul Constituției este rudă și prieten cu Gerald Schweighofer.

Așadar, după cum bine puteți înțelege, nimeni și nimic nu poate opri această grupare mafiotă, formată din  cei care, în mod normal, sînt plătiți să apere România: Poliția, Jandarmeria, I.S.C.T.R.-ul, Justiția, Antifrauda, Serviciile,  RomSilva, Garda de Mediu, Ministerul Mediului, politicienii, precum și garantul Constituției, Klaus Iohannis. Toți sînt complici și se înfruptă din jaful comis.

Acțiunea Lupilor Daci este una legitimă și disperată aflată la limita legii, dar, conform Art. 55, aln. 1 din Constituția României – ,,Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România”. Prin urmare, ceea ce fac ei este legal și justificat dată fiind situația din teren, o realitate extrem de gravă care poate fi inclusă în categoria ,,atac asupra siguranței naționale”.

Chiar dacă aceste acțiuni ale Lupilor Daci încalcă unele legi ale României, ele sînt justificate pentru simplul fapt că nici o instituție din cele care ar trebui să ia atitudine nu o face, ba din contră, se vor uni împotriva celor care au dreptate. În plus, să nu uităm: Constituția României se află deasupra tuturor legilor, este cartea de căpătîi a națiunii române. Și acolo se stipulează clar că avem obligația, noi, ca cetățeni ai acestei țări, să apărăm România. De ce garantul respectării Constituției – fie că vorbim de președintele țării, fie de Curtea Constituțională – nu asigură respectarea legii pe teritoriul României?

Îmi doresc ca aceste acțiuni să continue și, pe această cale, rog autorii să fie atenți să nu rănească oameni, deoarece inițiativa lor este singura variantă prin care se pot stopa aceste exploatări ilegale din avuția țării. Mesajul lor a ajuns la mii de români, care, din cîte văd pe rețelele de socializare, sînt de acord cu faptul că măcelul pădurilor din România trebuie să înceteze, iar cei care se fac vinovați, să fie pedepsiți.

Cătălin Ioan Berenghi

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite