Luc Montagnier: „Omenirea se joacă cu focul“
  • 18-08-2021
  • 1 Comentariu
  • 1469
  • 5

Laureatul Premiului Nobel, profesorul Luc Montagnier, a acordat un interviu publicației France Soir, în care a răspuns la o serie de întrebări cu privire la situația actuală provocată de virusul Covid-19. Profesorul Montagnier este cunoscut pentru poziția sa față de vaccinarea pe scară largă a populației, cu vaccinuri care au fost dezvoltate în grabă și ale căror efecte secundare pe termen lung nu au fost studiate deloc. În plus, el a susținut și susține în continuare că acest virus a fost fabricat într-un laborator chinez.

- Se știe că acum lucrați cu matematicianul Jean-Claude Perez. Matematica este o știință mai exactă decît medicina. Ce v-a oferit această colaborare?

- Avem de-a face cu structura genomului. În ciuda descoperirilor asociate genelor individuale, există încă multe neexplorate. Știți că 97% din genom nu este decodificat? Există elemente repetitive, există secvențe care se găsesc și în viruși – în special în retrovirusuri, care pot converti ARN în ADN. Există cîteva elemente pe care nu le putem desluși, nu putem ști la ce servesc. Pe scurt, există o mulțime de elemente atît studiate, cît și neexplorate... Și o decodificare completă a genomului poate revoluționa știința, dar este important ca aceasta să fie folosită cu intenții bune, nu în scopuri militare și nu pentru a distruge. În acest moment, putem distruge totul folosind imprudent vaccinuri pe bază de ARN.

- În mai anul trecut, i-ați nedumerit pe mulți declarînd public că virusul a fost creat artificial. Mai păstrați acest punct de vedere?

- Pentru mine este absolut clar faptul că acest coronavirus este o himeră. Adică este creat din fragmente artificiale amestecate cu cele naturale, împrumutate parțial de la virusul liliecilor. În general, aceasta este o poveste extrem de confuză. Cred că numai creatorii virusului ne-ar putea lumina cu privire la ceea ce încercau să realizeze – și la ceea ce nu au putut realiza, doar că este puțin probabil să vrea. În orice caz, virusul a fost eliberat, apoi a început să se dezvolte conform legilor naturii, de unde și tulpinile. Virusul în sine este foarte frumos, ca să spunem așa. Mulți viruși nu sînt deloc frumoși, precum virusul Ebola. Coronavirusul este aproape perfect și distruge corpul uman, deoarece persoana respectivă încearcă să-l distrugă.

- De un an întreg faceți cercetări cu Perez. Ați reușit să descoperiți ceva nou?

 Da, am reușit să înțelegem în ce direcție se dezvoltă tulpinile, la bază există o secvență foarte interesantă, deci a fost încă o perioadă fructuoasă. Perez este mai interesat, să spunem, de codurile cheie ale genomului care ar putea explica modul în care a început viața pe Pămînt. La urma urmei, evoluția durează miliarde de ani și, într-un fel, am ajuns la vîrf. Dar este ușor să cazi de pe acest top. Acum omenirea se joacă cu focul.

- Ce ne spuneți despre vaccinare? Ați declarat că 10-25% dintre cei vaccinați vor muri.

- Nu am spus niciodată așa ceva, este o minciună. Sînt în mod constant creditat cu fraze cu care nu am nimic de-a face. Nu înțeleg deloc de unde provine această avalanșă de calomnii și minciuni. Am dreptul să vorbesc despre vaccinurile actuale. În principiu, nu sînt împotriva vaccinurilor, sînt împotriva vaccinurilor care utilizează o parte a coronavirusului modificată genetic. Acesta este un pas înainte în sens tehnologic, dar nimic mai mult. Acest tip de vaccin este capabil să provoace o reacție autoimună violentă care pune viața pacienților în pericol. Din punct de vedere al statisticilor, numărul celor care vor muri, în raport cu întreaga populație, nu va fi mare, dar acest lucru este absolut inacceptabil din punct de vedere etic. Tratamentul nu trebuie să ducă la moarte, acesta este principiul lui Hipocrate. O problemă suplimentară cu acest virus –  și aici totul este foarte complicat, de fapt – este că există nu numai virusul în sine, ci, aparent, un factor bacterian însoțitor. Bacteria trebuie combătută și, poate, dacă este posibil să i se facă față, iar virusul își va pierde puterea de distrugere.

- Dar pînă acum se întîmplă ceva complet diferit: peste 20 de milioane de oameni au fost vaccinați în Franța, iar Academia de Medicină a anunțat deja că vaccinarea întregii umanități este o sarcină complet fezabilă. Cum interpretați aceste afirmații?

- Mi se ridică părul pe mine... după cum puteți vedea, încă îl am! (Rîde.) Dar cea mai proastă decizie este că și copiii vor fi vaccinați. Acest lucru este foarte rău, deoarece poate afecta și generațiile viitoare.

- Pentru că nu știm nimic despre cum va acționa vaccinul asupra corpului pe termen lung?

- Adevărat. Efectele pe termen lung ale vaccinurilor nu au fost studiate, nu știm absolut nimic despre asta. Nu am spus niciodată că toți cei vaccinați vor muri, asta este o minciună, dar este suficient ca un număr semnificativ de oameni să sufere. De la efectele secundare care apar în 5-10 ani, de exemplu.

- Ați încercat să discutați aceste probleme cu comunitatea științifică?

- Da, sînt întotdeauna deschis discuțiilor. Și chiar și cu cei care în mod fundamental nu sînt de acord cu mine. (Rîde.)

- Totuși, ei spun că aveți un temperament urît... uneori.

- Ei bine, sînt un personaj... S-a scris că îmi place să mă implic în polemici. Dar încerc doar să găsesc adevărul, iar acest adevăr diferă uneori de adevărul altora, de ceea ce cred ei că este adevărat. Totuși, așa se dezvoltă știința. Dacă toată lumea gîndește la fel, nu ar mai fi știință.

- V-ați gîndit să întrebați politicienii despre campania de vaccinare pe care o impun?

- Știi, chiar nu-mi place că există oameni care nu înțeleg nimic din medicină, dar în același timp au putere și decid pe ce medicină sau știință ar trebui să lucreze. Nu-mi place că anumite adevăruri sînt impuse de sus și orice încercare de a le discuta este respinsă. De exemplu, acum toată lumea este nebună după vaccinuri. Este necesar ca factorii de decizie să se ocupe de tratamentul covidului să se dezvolte această direcție, mai ales că există deja medicamente, nu prea scumpe, cu care puteți opri virusul și bacteriile care îl însoțesc. Dar, de fapt, totul se face pentru a distruge libertatea de gîndire, care este extrem de importantă pentru rasa umană.

- Deci, în opinia dumneavoastră, vaccinarea universală ar trebui oprită?

- Da. Statisticile sînt numeroase, există date despre efectele secundare. Nu vorbesc despre efectele secundare pe termen lung, nu a trecut suficient timp, dar efectele care au început deja să apară sînt alarmante. Reacții autoimune care duc la blocarea vaselor de sînge, de exemplu.

- Tromboză și așa mai departe. Credeți că vor mai fi și altele?

- Nu exclud acest lucru. Nu știm ce facem. Sîntem 7 miliarde de oameni, dar în realitate sîntem foarte fragili. Greșelile care conduc omenirea la un punct mort pot fi costisitoare pentru generațiile viitoare.

R.M.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite