Locul unde Orientul se îmbină perfect cu tradiția românească
  • 01-02-2021
  • 0 Comentarii
  • 224
  • 0

Un local cochet, micuț, ascuns parcă privirilor grăbite. Excelează, însă, prin servicii și preparate de foarte bună calitate, pe care le oferă clienților încă de la deschidere. Mereu am spus că un restaurant bun este acela care de-a lungul timpului își păstrează calitatea serviciilor și a mîncării indiferent de anotimp, de vremuri, indiferent de micile migrări ale personalului. Nu am scris niciodată despre restaurante – în fond, acest lucru trebuie lăsat în seama celor care au sarcina aceasta, dar, cum de cîțiva ani trec pragul acestei locații, nu pot să nu îmi expun punctul de vedere în mod public, ca un mod de apreciere la adresa acelora care, prin munca lor, aduc clipe de fericire celor care le trec pragul.

Nu are notorietatea altor restaurante orientale din București, dar este net superior multora în ceea ce privește calitatea produselor, a meniului în sine. Chiar dacă, din păcate, proprietarul localului nu se mai află printre noi, urmașii lui au reușit să îi ducă munca mai departe fără a face rabat de la calitate. Nu există încă în București – sau dacă există, încă nu am aflat noi – un local cu specific libanez care să se ridice măcar la nivelul micului local situat pe strada Clucerului, lipit de un alt restaurant pe care îl frecventez cu plăcere ori de cîte ori am ocazia.

Acolo, la intersecția Clucerului cu Nicolae Racotă, se îmbină în mod armonios arta culinară pe care bucătari de valoare reușesc zi de zi să o pună pe mesele celor care doresc să mănînce bine, sănătos și curat, la un raport calitate-preț net favorabil clientului. Personal, le mulțumesc celor de la Restaurantul Beirut pentru că, în ultimii cinci ani, nu m-au dezamăgit niciodată.

B.B.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite