Lipsa mirosului.
  • 20-02-2023
  • 0 Comentarii
  • 45
  • 0

Durata de viață a oamenilor a crescut considerabil, astfel că statisticile arată că, în Japonia, trăiesc cele mai multe persoane cu vîrste de peste 100 ani, ca atare și cazurile de demență sînt mai dese, mult mai multe decît în secolul trecut. Memoria începe să se deterioreze cu prioritate, iar de aici se deschide o cale spre multe alte probleme de sănătate.
Nu este o noutate pentru nimeni facptul că sîntem ființe energetice, că funcționăm pe bază de energie, că neuronii se refac mereu, iar cei noi sînt ca niște „bebeluși” care trebuie învățați să ia locul celor uzați. Aici intervine medicina energo-informațională, care are la bază fizica cuantică. Informațiile energetice ale corpului sînt folosite în scop terapeutic. Una dintre ariile creierului este mai puțin activă decît cealaltă, în funcție de personalitatea și activitatea profesională a fiecăruia. De cele mai multe ori, observăm la pacienții aflați în terapie un dezechilibru între cele două părți ale creierului. Simțul mirosului, cel mai vechi simț al omului, este legat prin sistemul limbic de creier, locul unde se prelucrează și depozitează emoțiile și amintirile. Chiar și după zeci de ani un anumit miros poate declanșa amintiri vechi depozitate. Un sistem intact al mirosului influențează toate domeniile vieții, iar acest simț scade în intensitate la multe persoane odată cu înaintarea în vîrstă sau în cazul declanșării unor probleme de sănătate. Recent, infectarea cu coronavirus a dus la pierderea sau deteriorarea mirosului. Întîlnim mereu, în activitatea profesională, multe persoane care și-au pierdut mirosul și l-au recăpătat cu ajutorul terapiilor efectuate. Autoreglarea și devirusarea energetică a organismului pot restabili simțul mirosului. Omul este un computer biologic, care trebuie mereu resetat și readus în echilibru energetic.
Deteriorări majore ale mirosului se pot observa la pacienți aflați în faza incipientă de demență, Parkinson, și Alzheimer, chiar și cu cinci ani înainte de diagnosticare. În cazul celor cu demență incipientă sau Parkinson am administrat deseori uleiuri esențiale de oregano sau lavandă, printr-un aparat de oxygen – așa-numita Oxiaroma. Terapiile pe care le aplicăm în Centrul german DermaVital sînt întregite de un training de învățare a pacientului să folosească mirosul de lavandă și oregano în scop terapeutic. În căminele de bătrîni dar și la domiciliu se pot folosi aceste esențe naturale (numai esențe cumpărate de la magazine de produse organice și numai în sticluțe maro), după recomandarea terapeutului. Este, de asemenea, cunoscut faptul că anumite uleiuri esențiale, prin sistemul limbic, influențează stările de: oboseală, depresie, somnolență, atacuri de panică. Prin terapiile oferite de medicina energo-informațională, uleiurile esențiale pot pătrunde prin sistemul nervos direct în creier prin cavitatea nazală, unde celulele nervoase sînt în afara barierei sînge-creier. Medicina energo-informațională, prin terapiile aplicate, poate influența, respectiv amîna, declanșarea multor boli neuro-degenerative.
Echilibrul energetic, respectiv comunicarea energetică la nivel de celulă, organ, sistem, poate fi astăzi măsurată, datorită aparatelor care au la bază fizică cuantică. Omul modern are acces la informație, fapt care îi conferă putere, și poate alege ce este mai bine pentru el. Un om informat este un om puternic!
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite