Libia a permis Egiptului să intervină în conflictul libian
  • 14-07-2020
  • 0 Comentarii
  • 223
  • 1

Parlamentul libian, susținut de Armata Națională (LNA), condusă de mareșalul Khalifa Haftar, a făcut apel la trupele egiptene cu o declarație care permite Egiptului să intervină în conflictul libian. Declarația a fost publicată pe 14 iulie.

Textul declarației spune că armata egipteană are dreptul să intervină în conflictul civil din Libia, pentru a proteja securitatea națională libiană și egipteană, „dacă văd o amenințare iminentă pentru securitatea celor două țări ale noastre”.

„Solicităm un efort concertat între cele două popoare frățești - Libia și Egipt - pentru a învinge ocupantul și a menține securitatea și stabilitatea noastră comună în țara și regiunea noastră”, se arată în declaratia facuta de parlamentul libian, cu sediul în estul țării.

Anterior, o propunere a fost făcută de președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi. El a subliniat că armata țării sale ar putea ajuta libienii în lupta împotriva intervenției străine prin antrenarea și înarmarea lor.

Documentul menționează că forțele egiptene au dreptul să intervină pentru a proteja securitatea națională libiană și egipteană, „dacă văd o amenințare iminentă.

Anterior, armata lui Haftar a lansat rachete balistice în orașul Sirte pentru a respinge forțele Guvernului Unității Naționale. Înainte de aceasta declaratie, autoritățile egiptene amenințau să trimită trupe în Libia dacă armata turcă din Libia traversează „linia roșie” din jurul orașului Sirte.

Libia se află acum într-o stare de război civil. În estul țării se află parlamentul și armata națională libiană (LNA), condusă de mareșalul Khalif Haftar, iar guvernul și premierul, susținuți de ONU, s-au mutat în vest.

 

N.K. 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite