Le-am dat un vot și au acaparat tot
  • 05-02-2024
  • 0 Comentarii
  • 146
  • 2

În istoria omenirii, toate marile imperii s-au prăbușit. Nici unul nu a fost bătut în cuie, în afară de cel al lui Christos. Imperiul roman, cel otoman, austro-ungar, imperiul țarist și, apoi, Uniunea Sovietică, toate au dispărut în negura vremii.
Acum trăim în umbra unui mare semn de întrebare: de unde venim și mai ales încotro ne îndreptăm, sperînd ca răspunsul să-l găsim înainte de ,,Apocalipsă”. Ființe umane fiind, ne vom folosi inteligența pentru a supune forțele răului și stihiile naturii, și probabil ne vom aminti că strămoșii noștri care se ținuseră departe de orașe și de ispita lor nu s-au lăsat corupți de confortul egoist și luxul unei civilizații străine. Din păcate, am ajuns să importăm tot ce e rău din Occidentul la care tînjeam pentru bunăstarea de care acesta se bucura, cînd nouă ne era mai greu. Piața românească e inundată de fructe, legume, carne, toate pline de E-uri, deși avem un pămînt binecuvîntat de Dumnezeu, care produce roade mult mai bune și mai sănătoase. Mai grav e că ni se cere acum ca o parte din terenul cultivat să fie lăsat pîrloagă (?!). Ba chiar să renunțăm la vaci, porci și oi, pentru că poluează prea mult aerul. În loc de hrana pe care o consumăm de sute de ani, să mîncăm făină de viermi, greieri prăjiți și ale asemenea insecte. Nici mierea de albine nu mai e bună, ea trebuie înlocuită cu un amestec de sirop și alte făcături. Pentru ca astfel, zice-se, să salvăm Planeta. Poate că în felul acesta o vom salva, dar omenirea va pieri încet, încet.
Cred că lumea este guvernată mai mult de Adevărul Matematic, cu semnele lui: plus, minus, înmulțire, împărțire și egal. Dar între Adevărul din trecut și Adevărul din prezent ar trebui să existe și un semn al NEDREPTĂȚII, pentru că și în trecut, și în prezent nedreptatea e ,,la ea acasă”. Diferența este că în trecut trebuia ,,SĂ TACI”, iar în prezent, ,,VORBEȘTI”, dar tot pătimești. Și exemple au tot fost în ultimii 20 de ani. Ne amintim de o doamnă în vîrstă care cerea cu disperare de la președintele țării să fie grațiată. Fusese ridicată de pe stradă, urcată în dubă și dusă direct în pușcărie pentru vina că, de pe un teren al său, revendicat de un vecin, a scos trei țăruși care marcau terenul. Sau, poate vă amintiți de mama care, neavînd bani (nu avea loc de muncă), nu a putut plăti pensia alimentară de 30 de lei pentru unul din copiii care rămăsese în grija soțului. Ea mai avea trei copii în îngrijire și care, cu nasurile lipite de geam își așteptau în zadar mama, aruncată după gratii.
Acum, fiind democrație, lucrurile se petrec ,,la lumină” și la televizor. În trecut, ele se petreceau la ,,întuneric”. Azi, la întuneric stau ascunse faptele unora dintre corupți, pe care nimeni ,,nu-i deranjează”, ei îmbogățindu-se fără limite, în timp ce poporul sărăcește tot mai mult.
Singuri ne naștem, singuri trăim, singuri murim și, călătorind prin destin încercăm să fim flori de crin. Albul este însă foarte crud, iar păcatul din noi e un amestec de culori, pentru că prea puțin iubim. În albul de crin nu înflorim decît dacă, printr-o minune, ne purificăm prin Rugăciune.
De Isus însă, deși ne este frate, ne desparte o eternitate, iar unii dintre cei ce se pretind frați ai Săi sînt peste măsură de răi. Purgatoriul vieții punîndu-ne pe deget un inel din Infern, ne-am logodit cu SPERANȚA. Ea însă călătorește mereu, și noi așteptăm, așteptăm... ,,Să trăim bine”. Și chiar trăiesc bine cei cărora le-am dat un vot și-au acaparat TOT.
LILIANA TETELEA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite