Kravchuk a făcut o propunere pentru Donbass
  • 05-08-2020
  • 0 Comentarii
  • 200
  • 0

Primul președinte al Ucrainei, Leonid Kravchuk, consideră că apariția unei zone economice libere în Donbass poate ajuta la rezolvarea conflictului din regiune.

„Unul dintre compromisuri este crearea unei zone economice libere pentru această regiune. Pentru a echilibra situația în urma pierderilor care au existat – atît umane, cît și materiale, distrugeri, devastări – pentru a permite oamenilor să-și refacă viața, să trăiască o viață normală, să primească tratament medical și să obțină tot ce are nevoie de o persoană”, a declarat Kravchuk pentru  mass-media ucraineană.

Acesta a adăugat, de asemenea, că ar trebui creat un fond special de recuperare a regiunii Donbass, în care vor fi implicate atît Statele Unite, cît și Marea Britanie, dar și alte țări – garanții Memorandumului de la Budapesta. În plus, potrivit lui, compromisul asupra Donbass nu poate avea legătură cu problema frontierelor, suveranității, pierderii independenței sau integrității teritoriale.

„Aceste probleme nu sînt discutate. Ne așezăm la masă și știm că negociem în condiții egale. Dacă cineva începe imediat să vorbească despre concesii teritoriale sau despre predarea drepturilor și libertăților noastre suverane sau despre integritatea teritorială, granițe – negocierile se încheie. Nu voi merge niciodată la astfel de negocieri”, a declarat fostul președinte al Ucrainei.

Anterior, Volodymyr Zelensky a semnat un ordin prin care l-a autorizat pe primul președinte al țării, Leonid Kravchuk, să reprezinte delegația de la Kiev în grupul de contact cu privire la soluționarea conflictului din Donbass, privîndu-l astfel pe Leonid Kuchma de puteri similare.

Fostul președinte al Ucrainei, Leonid Kuchma, a încetat să lucreze în Grupul de Contact pentru soluționarea conflictului din Donbass din cauza vîrstei. Boris Gryzlov, reprezentantul Rusiei în grup, a declarat că experiența și autoritatea politică ale fostului președinte al Ucrainei au reținut activitatea „partidului de război” din Kiev.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite