Kim Jong-un a anunțat finalizarea creării forțelor nucleare naționale
  • 10-01-2021
  • 1 Comentariu
  • 30
  • 3

Liderul RPDC Kim Jong-un, vorbind la al VIII-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK), a declarat că țara sa a finalizat crearea forțelor nucleare naționale. Acest lucru a fost anunțat luni de Agenția Centrală de Telegraf din Coreea (CTAC).

Președintele WPK, care a fost ales și secretar general al partidului, a subliniat că nivelul general al statutului și puterii naționale a RPDC „a atins cel mai înalt nivel de până acum”.

Kim Jong-un a subliniat anterior la congresul WPK că autoritățile țării intenționează să mărească raza de distrugere a rachetelor în serviciu cu arme nucleare până la 15 mii km. El a subliniat, de asemenea, că extinderea razei de distrugere va fi combinată cu capacitatea de a efectua un atac precis împotriva țintelor inamice.

La sfârșitul lunii decembrie, agenția de știri Yonhap a afirmat, citând un raport al Institutului Asan pentru Cercetări Politice din Coreea de Sud, că RPDC ar putea testa o rachetă balistică intercontinentală în primele luni ale administrației președintelui ales Joseph Biden, dacă discuțiile nucleare SUA - Coreea de Nord nu vor fi pozitive. În octombrie, noi rachete balistice au fost expuse la o paradă militară, inclusiv Hwaseong-15 modernizat, cu o autonomie estimată de 12.874 km, capabil să ajungă în orice punct de pe continentul SUA.

Liderul RPDC, Kim Jong-un, a numit Statele Unite principalul dușman al Coreei de Nord, transmite Agenția Centrală de Telegraf din Coreea (CTAC). Potrivit acestuia, politica Washingtonului față de Phenian nu se va schimba indiferent de cine va ocupa funcții de conducere în administrația SUA .

Kim Jong-un a menționat că numai prin abandonarea „intențiilor sale ostile” Statele Unite ale Americii vor putea îmbunătăți relațiile cu RPDC.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite