Kedmi: blocul militar Ucraina, Moldova și Georgia va primi răspuns din partea Rusiei
  • 12-02-2021
  • 1 Comentariu
  • 341
  • 0

Reacția Rusiei la crearea unui bloc politic-militar format din Ucraina, Moldova și Georgia poate fi neașteptată, inclusiv pentru Statele Unite, a declarat expertul militar și politologul istrelian, Yakov Kedmi.

Potrivit acestuia, aceste trei state nu sunt încă membre nici ale NATO, nici ale Uniunii Europene. În mod separat, acestea nu reprezintă nicio amenințare pentru Rusia și chiar și injectarea de fonduri în uniunea lor de către Statele Unite se va încheia, cel mai probabil, in mod nefavorabil.

Noul bloc, desigur, poate declara cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică. Dar, potrivit expertului, Statele Unite nu trebuie să forțeze Georgia să adere la vreun bloc cu Moldova pentru a-și crea propria bază militară pe teritoriul Georgiei. Cu toate acestea, Washingtonul trebuie să ia în considerare reacția Rusiei la o astfel de decizie.

"Americanii ar trebui să se gândească mai întâi, deoarece reacția Rusiei la astfel de acțiuni poate fi neașteptată, așa cum a fost înainte. Și apoi se vor întreba de ce a reacționat Rusia în acest fel", a subliniat Kedmi.

El a menționat, de asemenea, ca Rusia ar putea raspunde prin furnizarea de rachete în Cuba și Venezuela. Sau poate crea o bază aeriană în aceste tari, în care vor fi staționate noi avioane Tu-22 sau MiG-31.


N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite