Jurnalistul Dragoș Dumitriu a încetat din viață
  • 17-11-2021
  • 2 Comentarii
  • 558
  • 2

Îmi amintesc și acum ultima oară cînd am vorbit cu dînsul. Era mijlocul lunii octombrie, se afla în spital, era slăbit, dar optimist. Pînă atunci, păstrasem legătura zilnic, îmi spunea mereu cît îi era de greu, iar eu îi povesteam despre Dan (Tano). Îi spuneam că amîndoi vor fi bine, că, pentru mine, erau eroi. Se luptau cu moartea! Cu sistemul! Cu nedreptatea!
Era obosit, iar eu simțeam asta. Am decis să păstrez legătura cu soția, care îmi povestea aproape zilnic ce progrese a mai făcut ,,eroul nostru”. O rugam să îi transmită că ne lipsește, că așteptăm să ne încînte din nou cu analizele pertinente, sarea și piperul revistei. Să îl roage să nu se dea bătut nici o clipă, oricît i-ar fi de greu. Între timp, Dan a plecat la Cer, dar am decis că domnul Dragoș nu trebuie să afle acest adevăr atît de dureros pentru noi toți. Zilnic întreba de Dan, prietenul lui bun. Cu o seară înainte ca Tano să fie depistat pozitiv cu Covid, stătuseră împreună la povești. Foarte des făceau asta. Plănuiau organizarea Memorialului anual ,,Corneliu Vadim Tudor”, de care Dragoș Dumitriu s-a îngrijit în fiecare an de la moartea lui tata. Acum, toți trei sînt împreună în acea lume mai bună în care sperăm cu toții să ajungem într-o zi.
Este trist... Este nedrept. Am pierdut un om drag, un element esențial, un intelectual de mare clasă și un profesionist desăvîrșit. Mereu auzeam, oriunde mergeam: ,,Foarte bun ultimul număr al revistei! Editorialul lui Dumitriu este excelent!” sau ,,Abia aștept să citesc următorul material al lui Dragoș” sau.... De acum, chipul lui ne va zîmbi din altă dimensiune, iar noi vom rămîne cu toate amintirile frumoase pe care le-am construit de-a lungul atîtor ani.
Drum lin, prieten drag! Dumnezeu să te odihnească în pace!
LIDIA VADIM TUDOR

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite