Javad Zarif - atacul asupra bazelor militare americane este un răspuns proporțional
  • 08-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 301
  • 2

Ministrul iranian de externe, Javad Zarif, a declarat că Teheran a acționat proporțional, lansând un atac asupra bazelor americane din Irak. El s-a referit la articolul 51 din Carta ONU privind autoapărarea în cazul unui atac armat asupra unui membru al organizației.

"Iranul a luat măsuri proporționale de autoapărare în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU, vizând baza de la care a fost lansat atacul laș asupra cetățenilor și funcționarilor noștri", a scris el pe Twitter . Potrivit acestuia, Iranul nu caută escaladarea sau războiul, ci se va apăra de orice agresiune.

Iranul a atacat instalațiile militare ale forțelor coaliției americane din Irak. Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Pentagon, Jonathan Hoffman, peste o duzină de rachete au fost tras la două baze militare din Assad și Erbil. Responsabilitatea pentru atac a fost asumată de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC). Declarația a spus că Iranul a lansat o operațiune numită „Martyr Suleymani” ca răspuns la asasinarea comandantului forțelor speciale iraniene, Al-Quds, KSIR Kassem Suleymani.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite