Istoria se schimbă, dacii nu au fost romanizaţi
  • 09-06-2017
  • 0 Comentarii
  • 342
  • 3

Institutul de Dacologie Contemporană din Drăgăneşti Vlasca (IDCDV) a reuşit să descifreze şi să rezolve problema aşa-zisei dizolvări în marele Imperiu Roman a dacilor, fie ei ocupaţi sau liberi. Conform lui Deceneu Ionescu, şeful IDCDV, dacii nu au fost nici ucişi, nici asimilaţi, ci au emigrat în vestul Europei, de-a lungul Dunării, aceştia ajungînd să muncească pentru triburile germanice libere, precum şi pentru galii liberi, Asterix şi Obelix.

„Imediat după victoria lui Traian şi instaurarea dominaţiei romane în Dacia, grupuri mici de daci au început să treacă ilegal graniţa în Imperiul Roman, ca să caute de muncă la Roma, fie ca îngrijitori de bătrîni, fie ca mercenari sau gladiatori. Alţii, mai curajoşi, au mers pe lîngă graniţa Imperiului, ajungînd în Germania de azi, pentru a munci la negru în fabricile de căruţe, cele mai bune din lume încă din acele vremuri”, a declarat Deceneu Ionescu, adăugînd că „motivul pentru care statuile dacilor sînt foarte prezente la Vatican şi în întreaga Roma ne arată cît de apreciaţi erau dacii care lucrau acolo în acele timpuri”.

În prezent, se întîmplă acelaşi proces în România, fosta Dacia. Românii, imediat după ’90, au început, în grupuri mici, să penetreze graniţele din Vest, precum dacii acum 2.000 de ani, iar după 2007, după intrarea în Uniunea Europeană, cînd au putut să plece fără viză, s-au năpustit în Occident, păstrînd astfel o tradiţie veche de mii de ani.

„Această reacţie ne demonstrează că spiritul dac este încă putenic în România, ţara care va continua să se depopuleze constant, astfel încît peste 2.000 de ani, nimeni nu va şti cine au fost romanii”, a încheiat Deceneu Ionescu.

Notă: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!


D.A.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite