Isterie de pomană
  • 14-12-2021
  • 0 Comentarii
  • 275
  • 3

Tulpina Omicron a SARS-CoV-2 „pare să fie blîndă”. CDC a confirmat zilele trecute că tulpina Omicron a virusului care provoacă boala COVID-19 nu a ucis pe nimeni în Statele Unite și doar o singură persoană infectată a avut nevoie de îngrijiri în spital.
Potrivit unui raport al BBN News, Centrul american pentru Controlul și Combaterea Bolilor (CDC) a dezvăluit că „nu există decese asociate cu tulpina Omicron a coronavirusului la nivel național pînă acum”. Mai mult, doar una dintre cele 43 de persoane depistate ca fiind infectate cu noua tulpină a avut nevoie de spitalizare. De asemenea, CDC a mai informat că „un mare număr din primele cazuri înregistrate cu tulpina Omicron par să fie benigne”, o concluzie care corespunde cu informațiile care vin din lumea întreagă. Dintre cele 43 de cazuri descoperite infectate cu Omicron, opt persoane nu erau vaccinate, adică 18,6%. Aceasta înseamnă că restul de 35 de persoane din 43, adică 81,4%, fuseseră inoculate cu una sau două doze de vaccin anti-COVID. Anunțul făcut de CDC confirmă cît de gratuită este isteria care înconjură noua tulpină descoperită în Africa.
Pe 10 decembrie, ziarul britanic The Telegraph relata că „oamenii de știință din Africa de Sud nu au descoperit nici un indiciu că tulpina Omicron a COVID-19 provoacă mai multe îmbolnăviri grave”. „Datele din spitale arată că internările cu COVID-19 cresc semnificativ în peste jumătate din cele nouă provincii ale Africii de Sud, însă decesele nu cresc la fel de dramatic, iar indicatori cum ar fi perioada medie de spitalizare sînt liniștitori”.
Potrivit ministrului sud-african al Sănătății, John Phaahla, tot mai multe dovezi arată că Omicron este mult mai blîndă decît celelalte tulpini. „Datele preliminare indică faptul că, deși există o rată de spitalizare în creștere, se pare că îngrijorarea este cauzată exclusiv de aceste cifre, și nu de gravitatea tulpinii Omicron”, a precizat oficialul.
Pînă sîmbătă, 11 decembrie, în Europa au fost depistate 732 de cazuri de persoane infectate cu Omicron și nici un deces, potrivit ECDC. De altfel, nici în restul lumii nu s-a înregistrat vreun deces ca urmare a infectării cu Omicron.
ACTIVE-NEWS.RO

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite