Iranul intenționează să atace orice stat aliat al SUA
  • 08-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 827
  • 9

Țările care au furnizat SUA bazele lor militare pot fi atacate de Iran, a declarat un comunicat oficial al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice Iraniene (IRGC). Potrivit IRGC, guvernele țărilor care cooperează cu Statele Unite vor fi considerate de Iran ca fiind aliate „cu regimul criminal american”, iar dacă țara își oferă bazele militare pentru forțele armate americane, Teheran își rezervă dreptul de a ataca aceste state. "Orice teritoriu, indiferent de sursa acțiunilor ostile și agresive împotriva Republicii Islamice Iran, va fi atacat", se arată în raport.

În plus, armata iraniană a cerut cetățenilor americani să depună toate eforturile pentru a convinge autoritatile americane sa isi retraga forțele armate din Orientul Mijlociu.

Reamintim că anterior, IRGC a revendicat responsabilitatea pentru un atac cu rachete asupra bazelor militare americane din Irak și a amenințat cu atacuri suplimentare dacă conflictul escaladează de la Washington.


În cazul unui atac pe pământ iranian, Corpului Gărzii Revoluționare Islamice vor viza Dubai (Emiratele Arabe Unite) și Haifa (Israel). Este raportat de CNN.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite