Iranul întărește forțele de apărare aeriană în apropierea instalațiilor nucleare
  • 25-12-2020
  • 0 Comentarii
  • 355
  • 2

Iranul desfășoară urgent forțe de apărare aeriană suplimentare, inclusiv utilizarea sistemelor rusești, în apropierea instalațiilor sale nucleare în așteptarea unor potențiale atacuri cu rachete americane, transmite Kuwaiti Al Qabas, citând surse iraniene informate.

"Iranul întărește apărarea aeriană a instalațiilor sale nucleare ca măsură de precauție în anticiparea oricăror evenimente militare care ar putea apărea în lumina tensiunilor dintre SUA și Iran înainte de plecarea președintelui Trump de la Casa Albă", precizeaza publicatia.

În special, se întărește apărarea aeriană a instalațiilor nucleare din Fordow și Natanz, principalele întreprinderi iraniene de îmbogățire a uraniului, pe care Statele Unite au încercat să le închidă.

Publicația, referitor la surse iraniene informate, a indicat faptul că Corpul de Paza Revoluționară Islamică a desfășurat un complex suplimentar Bavar-373 împreună cu sistemul rus de apărare antiaeriană lângă instalația nucleară Fardo pentru a asigura protecția acestuia.

În total, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), există 17 instalații nucleare în Iran.

Comandamentul central al SUA a anunțat luni că submarinul de atac nuclear USS Georgia, echipat cu 154 rachete de croazieră Tomahawk cu o rază de acțiune de 1.600 km, a trecut prin strâmtoarea Hormuz și a intrat în Golful Persic.

În plus, potrivit unor surse arabe, un submarin israelian cu rachete de croazieră a intrat și în Golful Persic. Raza de acțiune a acestora este de cel puțin 1,5 mii km.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite