Iranul e pregătit să atace navele americane
  • 23-04-2020
  • 1 Comentariu
  • 333
  • 3

Forțele iraniene vor ataca navele americane care amenința securitatea țării. Acest lucru a fost anunțat joi de comandantul Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC, unitățile de elită ale Forțelor armate iraniene) Hossein Salami.

"Am ordonat armatei. Dacă o navă de război sau o unitate americană ne amenință securitatea, aceasta va fi atacată", a spus Tasnim.

Cuvintele lui Salami au fost o reacție la o declarație a președintelui american Donald Trump. Liderul american a declarat miercuri că a autorizat Marina să distrugă orice bărca iraniena care să obstrucționeze navele americane pe mare.

Comandantul IRGC a adăugat că "Iranul este hotărât să apere securitatea națională și frontierele marine". "Un răspuns rapid și decisiv va fi dat la fiecare pas. Americanii au experimentat deja acțiunile noastre în trecut", a spus el.

Serviciul de presă al celei de-a Cincea Flote a Marinei SUA a emis pe 15 aprilie o declarație conform căreia bărcile militare IRGC au făcut manevre periculoase în apropierea mai multor nave de război americane din Golful Persic. După cum s-a menționat în mesaj, navele iraniene s-au apropiat la o distanță de până la 9 m. IRGC a declarat, pe 19 aprilie, că sunt gata să dea un răspuns oricărei acțiuni eronate ale SUA în Golful Persic.

 

T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite