Iranul a atacat o baza aeriană americana din vestul Irakului
  • 08-01-2020
  • 1 Comentariu
  • 546
  • 3

Conform rapoartelor mass-media care citează surse din forțele de securitate irakiene, nouă rachete au fost explodat în noaptea de miercuri, 8 ianuarie, la baza forțelor aeriene Ain al-Assad din vestul Irakului, pe teritoriul căruia erau staționate trupele americane.

Rapoartele Corpului Gărzii Iraniene din Revoluția Islamică și-au revendicat responsabilitatea. Potrivit ABC, care citează oficialii americani, atacurile asupra țintelor americane din Irak au fost efectuate de rachete balistice și de croazieră din Iran. Se raportează că ținta atacului erau numeroase obiective americane din Irak, printre ele -  baza aeriană Erbil și Ain al-Assad. 

Televiziunea de stat iraniană a raportat că zeci de rachete la sol au fost lansate in directia bazei Ain al-Assad și că operațiunea, numită Martyr Suleimani, a fost răzbunare pentru uciderea unui general irakian.

Președintele SUA, Donald Trump, este informat despre atacurile asupra bazelor militare americane din Irak și se consultă în prezent cu consilierii săi. 


Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC) a amenințat că va lovi Statele Unite în cazul unui atac de represalii. „De această dată vă vom răspunde în America”, a spus IRGC.

Secretarul american al apărării pentru relații publice, Jonathan Hoffman, a raportat că Washingtonul va lua „toate măsurile necesare” pentru a proteja armata americană, partenerii și aliații din Orientul Mijlociu. În plus, senatorul american Marco Rubio a declarat că Statele Unite intenționează să stabilească „măsuri adecvate pentru a răspunde Iranului”.

Reamintim că baza americană Ein al-Assad din vestul Irakului a  fost  bombardată de IRGC, unde s-a  afirmat că atacul a fost lansat ca răspuns la asasinarea generalului iranian Kassem Suleimani. Conform rapoartelor presei, irakienii au avut de suferit în urma celor întâmplate . A fost atacată și o instalație militară americană situată în apropierea orașului Erbil, în nordul Irakului.  

În prealabil, forțele iraniene au lansat un al doilea val de atacuri cu rachete asupra instalațiilor militare ale Statelor Unite din Irak.


N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite