Intestinele – senzorii sistemului imunitar
  • 27-06-2022
  • 0 Comentarii
  • 243
  • 0


Bolile gastro-intestinale sînt din ce în ce mai comune, iar specialiștii susțin faptul că o mare parte a acestor afecțiuni, care s-au aliniat celor cronice, sînt cauzate de pandemia de coronavirus. Dacă pînă acum se vorbea despre flora intestinală ca parte a sistemului digestiv, în prezent aceasta este considerată un organ de sine stătător, mai bine cunoscut ca microbiom intestinal. De asemenea, denumirea folosită pentru a indica problemele cauzate de colonul iritabil este ,,interacțiune dereglată între creier și intestine”.
Sînt afectați pacienți de toate vîrstele, îndeosebi cei activi din punct de vedere profesional; 1 din 5 indivizi este afectat de acest aspect. Simptomatologia acestei afecțiuni are un spectru foarte larg și cuprinde: tipul constipat, tipul diareic și un amestec neprevizibil între ambele tipuri, balonări și dureri abdominale. De asemenea, pot apărea și simptome nespecifice: dureri de cap, dereglări ale somnului, stări depresive. Din păcate, mulți oameni nu caută ajutor, considerînd acesta un subiect tabu.
Intestinul iritabil duce
la deteriorarea calității vieții
Medicina energo-informațională punctează pe aceste afecțiuni rezultate foarte mulțumitoare, fără medicamente de sinteză și fără durere. Diagnosticarea energetică ne arată blocajul existent pe sistemul gastric, iar terapeuții noștri propun tratamentele personalizate care se impun.
Intestinul gros este cel mai puternic organ din corp, care, desfășurat, are suprafața unui teren de fotbal. Vorbim despre o adevărată uzină, care transportă în permanență ,,un autobuz” plin cu viruși, bacterii, paraziți,
metale grele și alte noxe. Atîta timp cît în acest ,,autobuz” există o simbioză, totul funcționează perfect, iar dezechilibrele existente provoacă îmbolnăviri. Tratamentele oferite de medicina energo-informațională sînt în măsură să descifreze aceste debusolări, să le neutralizeze pe cele patogene și să echilibreze flora intestinală.
Terapia intestinului iritat este personalizată, tratînd corpul în totalitate, dar focusîndu-se pe intestine. Vibrațiile homeopatice de care are nevoie intestinul în vederea autoreglării, alături de cîmpul magnetic la nivel celular, sînt aplicate în fiecare terapie. Colonul iritabil netratat la timp devine o afecțiune cronică, iar pe lîngă terapiile de autoreglare și readucere a corpului, respectiv, a sistemului gastro-intestinal în echilibru, pacientul este sfătuit să adopte un stil de viață sănătos: mișcare, alimentație corectă, lichide, o gîndire pozitivă și căutarea unei terapii blînde, care să se potrivească pacientului.
În această perioadă, dereglările psihice și emoționale sînt extrem de comune în rîndul locuitorilor planetei. Omul își face griji cu privire la sănătatea lui și a celor apropiați, dar în multe situații grija zilei de mîine și lipsa unei perspective devin problemele cele mai apăsătoare pentru mulți dintre oameni. Sistemul gastric este înconjurat de peste un milion de celule nervoase, care sînt în permanentă legătură cu creierul (neuronii). Așa cum susține și medicina chineză alternativă, corpul, spiritul și sufletul se influențează reciproc. Un spirit agitat și un suflet neliniștit pot aduce în organism dereglări patologice. De asemenea, dereglările fiziologice de durată pot provoca stări emoționale care îl debusolează pe pacient.
Omul modern are nevoie de terapii integrative, personalizate, care să îl ajute, fără chimie, să își mențină corpul, psihicul și sufletul într-o balanță energetică. Sănătatea reprezintă comunicarea armonioasă între celulele corpului, iar boala lipsa acesteia.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite