India se înarmează rapid
  • 13-08-2020
  • 0 Comentarii
  • 165
  • 0

Autoritățile indiene au decis să accelereze achiziționarea de arme. The Times of India scrie că Ministerul Apărării din India a aprobat implementarea accelerată a proiectelor de producție și achiziție a celor mai recente arme pentru armata indiană.

„Consiliul pentru achiziții în domeniul apărării, condus de ministrul Apărării, Rajnat Singh, a decis să accelereze planurile de modernizare a celor 90 de drone de la altitudine medie Haron, făcute din Israel, și să le echipeze cu arme ghidate cu precizie pentru a angaja ținte la sol. Acesta va include bombe aeriene ghidate cu laser, rachete aer-suprafață și rachete ghidate anti-tanc lansate în aer ”, au declarat reprezentanții departamentului militar indian.

În plus, a fost aprobată achiziționarea din Statele Unite a 30 de drone cu rază lungă de distanță MQ-1 Predator și modificările navale ale acestora. De asemenea, s-a decis accelerarea începerii producției a aproximativ 700.000 de puști de asalt AK-203 la întreprinderea comună ruso-indiană Rifles Private Ltd, achiziționarea a 106 de aeronave de tren HTT-40 de la HAL, instalații de artilerie cu foc rapid de 76 mm pentru nave marine și muniție de înaltă precizie pentru arme de 125 mm.

Achiziția accelerată de arme în valoare de 1,17 miliarde de dolari va avea loc pe fondul tensiunilor militare în curs de desfășurare pe teritoriul disputat din Ladakh, care a apărut din cauza confruntărilor recente dintre personalul militar indian și chinez.


Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite