India: China creează un front larg pentru o posibilă invazie
  • 29-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 223
  • 0

China continuă să creasca numărul de militari la frontierele indiene. Vorbim despre teritorii care sunt controversate. În India, aceste teritorii se numesc Ladakh. Aceasta este o regiune muntoasă în care China cu ceva timp în urmă a început să modernizeze infrastructura unei baze militare.

New Delhi susține că aceasta este o „încălcare flagrantă a acordului din 2013”. Pe baza acestui acord, niciuna dintre părți nu ar trebui să desfășoare contingente militare în anumite zone de frontieră și nu ar trebui să fie implicată în monitorizarea patrulelor de frontieră. Acordul prevede că în Ladakh pot fi prezente doar forțe de frontieră.

India acuză China ca a mobilizat până la 15000 mii de soldati PLA în regiunea Ladakh. Se presupune că aceasta “încălzește” situația, care este deja dificilă, mai ales după “derapajul” dintre soldații indieni și chinezi care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni.

Militarii chinezi sunt concentrați pe malul nordic al lacului Pangong, precum și în regiunea văii Galvan. De asemenea, PLA a acumulat trupe suplimentare pe teritoriul său în apropierea locurilor specificate în acord. China “a lăsat” pur și simplu peste 5.000 de soldați în zonă, după exercițiile militare. Aceasta creează un front larg pentru o posibilă invazie a teritoriului indian.

Autoritatile chineze resping aceste acuzații, susținând că nu există încălcări ale acordului din partea lor. Cert este că China nu ia în considerare teritoriile indiene din Ladakh ceea ce New Delhi consideră ca fiind un afont adus indienilor. Această poziție fără compromisuri, a ambelor puteri nucleare, este cea pare ca se transforma într-un alt conflict de frontieră.

Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite