În SUA, carantina poate dura până în 2022
  • 16-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 211
  • 1

Potrivit Reuters, citând un studiu realizat de oamenii de știință de la Harvard, rezidenții americani ar putea fi nevoiți să respecte măsurile de carantină sau de distanță socială până în 2022.

„Este posibil ca măsurile de distanțare socială să fie menținute până în 2022 dacă capacitățile unităților de terapie intensivă nu sunt semnificativ crescute sau dacă tratamentul pentru coronavirus sau vaccin nu este disponibil public”, au spus specialiștii.

După cum au explicat experții de la Harvard, menținerea acestor măsuri poate reduce povara asupra sistemului de sănătate. Cu toate acestea, vor exista consecințe negative ale unei astfel de decizii - economia va avea de suferit, precum si sfera comunicării sociale și a educației.

Oamenii de știință au precizat că, chiar și în cazul victoriei asupra coronavirusului, toate țările vor trebui să se asigure că nu există o a doua undă de răspândire până în 2024.

OMS susține că vârful infecției „cu siguranță” nu s-a produs încă și că peste 2 milioane de cazuri de infecție cu coronavirus au fost deja înregistrate la nivel mondial, din care aproximativ 124 mii de persoane au murit ca urmare a pandemiei, pana pe 15 aprilie.

 

T.S.

 

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite