Imaginea ascunsă a pandemiei
  • 04-01-2022
  • 0 Comentarii
  • 611
  • 0

Mărturisesc că eu m-am săturat de pandemia asta sau ce-o fi ea. Ca să fiu mai precis, m-am săturat de toate jocurile astea care se fac în spatele ei, folosind-o ca pretext. De la debut, nu am văzut nici o măsură coerentă, bine explicată, ori logică în privința protejării populației de acest virus. Dacă pun una lîngă alta piesele acestui puzzle, rezultatul este o imagine generală din care nu se înțelege nimic. Dacă, însă, extrag doar anumite piese și pun laolaltă cartea „Marea Resetare” a lui Klaus Schwab, felul în care au fost testate și au apărut vaccinurile, contestările aduse acestora de către unii specialiști, campania de înfricoșare a populației derulată de media, cifrele referitoare la infectări și la morți sau cauzele acestor decese, apoi restricțiile impuse după reguli care s-au contrazis de multe ori, protestele de stradă și reprimarea lor cu o violență pe care nu o credeam posibilă în state ce se considerau civilizate și protectoare ale drepturilor omului, cît și încăpățînarea instaurării Certificatului Verde ca drept suprem al celui ce-l deține, imaginea obținută, ascunsă în cea generală, este aceea a unui plan perfect coordonat și executat, de instaurare a unei Noi Ordini Mondiale.
Voi adăuga aici și decredibilizarea, ridiculizarea și luarea în bătaie de joc a curentului naționalist și suveranist, singurul care se poate opune planurilor de instaurare a Noii Ordini Mondiale, curent care-i inspiră lui Schwab și celor ca el o frică teribilă. La noi, în România, această tendință de batjocorire și de ridiculizare a naționalismului s-a concretizat cu concursul unor oameni ca Diana Iovanovici Șoșoacă sau ca George Simion, care, prin felul impetuos și spumos de a-și susține convingerile, au oferit pe tavă inamicilor curentului naționalist motive perfecte de a-i combate. Imaginea pe care media le-a creat-o celor mai sus menționați, cît și susținătorilor lor, este cea a unor oameni cu care nimeni nu ar trebui să se asemene. Ia să încerci numai să vorbești despre libertate, drepturi, naționalism, liberalism sau să pui la îndoială cele spuse de puternicii zilei și ai să vezi cum ți se vor lipi etichete de „șoșoc” (să mă ierte doamna senator) sau incult, prostănac etc. Cum și de ce funcționează „etichetarea” am scris în articolul „Eticheta” publicat în ,,Tribunul” anul trecut.
În urmă cu un an dacă îndrăzneai să spui că persoanele vaccinate pot răspîndi COVID-ul sau că se pot îmbolnăvi erai acuzat că răspîndești știri false. La fel se întîmpla și dacă vorbeai despre contractele secrete între firma Pfizer și guvernele care cumpăraseră vaccinul. Acum, toate aceste afirmații sînt adevărate. Firește, multe dintre lucrurile care acum un an sau doi erau categorisite ca fiind parte a teoriei conspirației acum au devenit adevăruri. În urmă cu doar cîteva luni, toată Europa se uita chiorîș la noi pentru că nu aveam decît 35% din populație vaccinată și eram un focar de infecție pentru europeni, deși ei erau vaccinați în proporții apropiate de 90%, iar acum, de vreo 90 de zile, noi, românii, sîntem o insulă verde într-o mare roșie. Conform codului de culori, asta înseamnă că numărul de infectări a scăzut foarte mult la noi față de restul Europei, lucru firesc după dezastrul la care am asistat în lunile octombrie și noiembrie, cînd virusul a infectat foarte mulți oameni, iar ca și consecință imunitatea naturală a crescut direct proportional. Ce vreau să spun este că toate aceste manevre descrise mai sus au fost făcute, după declarațiile oficiale, în folosul oamenilor, pentru a limita pandemia, chiar dacă ele urmează extrem de fidel cele descrise în cartea „Marea Resetare” a lui Klaus Schwab, despre care am scris detaliat în paginile acestei reviste. Cu toate acestea, în România lucrurile au evoluat un pic altfel decît credeam la un moment dat. Cel puțin deocamdată. Ca de obicei, noi am aplicat principiul național „zi ca el și fă ca tine”, astfel încît, cu toate eforturile autorităților naționale și globale – Guvernul României, OMS și UE – românii s-au vaccinat după cum au vrut, dînd impresia că sînt de acord cu măsurile instituite prin ordin „de sus”, dar făcînd ca ei. Așa am ajuns în luna decembrie a anului trecut la un procent de 48,8% de persoane vaccinate în rîndul populației adulte. E mult sub media europeană, dar nu este rău.
Apoi, Certificatul ăsta verde a tot fost tărăgănat, pînă ce președintele PNL București, Ciprian Ciucu, și-a pierdut răbdarea și a spus: ,,Liderii adevăraţi îşi asumă inclusiv decizii nepopulare, dar corecte, pentru că nu sînt lideri pentru a-şi conserva încrederea populaţiei, ci pentru a lua deciziile bune pentru societate. Într-o ţară cu o rată de vaccinare ca a noastră nici nu trebuie să mai stăm la discuţii. Iar şoşocii şi alţi vadimi mai mici ar trebui luaţi pe sus pentru subminarea sănătăţii publice. Altfel, am putea conduce ţara pe bază de sondaje de opinie şi bruma asta de democraţie să denatureze în forma ei platoniană corespunzătoare: anarhia. Şi aşa nu sîntem foarte departe de anarhie, iar autoritatea publică doar autoritate nu mai este”. Citind declarația am regăsit eticheta de care pomeneam mai devreme, cea cu „șoșocii”, și mă întreb de unde atîta pornire dictatorială la un membru de frunte al partidului Brătienilor? În general, nu prea înțeleg de unde vine ideea că binele se face cu forța. Pe de altă parte, ceea ce cuiva i se pare bun celuilalt poate să-i facă rău și atunci apar problemele.
Privind retrospectiv, nu pot să nu observ că noi sîntem, ca de obicei, greu de strunit și de convins. Sîntem alunecoși și nu ne lăsăm prinși ușor într-un sistem care nu ne place. Întindem lucrurile, temporizăm (cum făceam și la fotbal), așteptînd momentul potrivit pentru a ne impune interesele, așa cum am făcut mereu în ultimii 2000 de ani, motiv pentru care astăzi încă existăm între (aproximativ) aceleași frontiere, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă mai există necredincioși pe lume îi rog să se uite la istoria acestui popor și să-mi spună cum explică ei supraviețuirea noastră fără ajutor divin.
Din punct de vedere medical, sper din suflet ca avertismentele celor ce vorbesc despre neajunsuri ale vaccinului în următorii cinci ani să fie unele greșite și îmi doresc ca oamenii să nu mai moară, iar pericolul reprezentat de acest virus, cît și consecințele sale sociale și economice să fie îndepărtate cît mai repede. Am trecut peste momente mai grele decît această încercare de reorganizare a lumii, motivată de pandemia de COVID19, ieșind cu bine din ele. Cred că așa va fi și acum. Îngrijiți-vă sănătatea respectînd normele de protecție sanitară, vaccinați-vă, dacă credeți că asta vă va da o șansă în plus la viață în lupta cu acest virus parșiv și criminal, aveți nădejde și rugați-vă stăruitor lui Dumnezeu, fiindcă El ne poate ajuta eficient în orice situație.
Vă doresc să aveți un an mai bun ca 2021 și să ne reîntoarcem cu toții la „vechiul normal”, fiindcă „noul normal” l-am experimentat deja, iar mie nu-mi place deloc.

NICU MARIUS MARIN,
antreprenor HORECA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite