Ilie de la sculărie şi politica românească
  • 06-05-2014
  • 0 Comentarii
  • 194
  • 0

Dacă urmărim, cu atenţie, politica din România ultimilor 25 de ani, vom constata că există 3 curente. Ieşirea recentă a preşedintelui Băsescu la TV, prin modul lamentabil de a se lăsa condus de întrebări-capcană, ne aduce aminte de o zicală de prin anii ’70: „Ilie de la sculărie“, la care adaug, şi eu, ,,politichia băsistă – tot mai toxică pentru Neamul Românesc”.

Deci, primul curent este cel de stînga. Mai întîi a fost reprezentat de FSN (continuator al PCR), condus de Ion Iliescu, şi apoi de PSD, care s-a manifestat şi încă se manifestă viguros. Al doilea curent politic este cel de dreapta, cu urcuşuri şi coborîşuri, haotic, fără busolă, unde un Coposu, un Radu Vasile, iar acum cameleonul Băsescu tot încearcă, aidoma unui pescuitor în ape tulburi (sau, aş spune, ca peştele pe uscat), să demonstreze, stimulînd ageamiii, că este singura soluţie viabilă de dezvoltare modernă a României. Cel de-al treilea curent politic, însă nu ultimul, este cel naţionalist, în fruntea căruia se află, de 25 de ani, Tribunul, patriotul dăruit Neamului Românesc, Corneliu Vadim Tudor. În jurul lui au gravitat adevăraţi patrioţi, naţionalişti români, hotărîţi să scape ţara de hoţi, şacali, vînzători nu numai de ţară, ci şi de mamă şi de tată. Spun că au gravitat, pentru că, în decursul celor 25 de ani, indivizi precum Şarpele Funar au mers pînă acolo încît, dacă nu era Tribunul în fruntea PRM, puteau chiar să scindeze partidul. Trebuie să precizez că PRM a fost, este şi va fi un far călăuzitor, o linie de conduită naţională pentru toţi cei ce simt româneşte, indiferent de etnie. În afara contribuţiei membrilor de partid, revista „România Mare“ şi ziarul „Tricolorul“ sînt prezente, prin mesajul lor, în promovarea sentimentului naţional, al împlinirii datoriei faţă de ţară şi în combaterea a tot ce contravine bunului mers naţional.

Îi rog pe toţi românii să ni se alăture, să facem front comun în jurul Tribunului, şi, uniţi, să acţionăm pentru dezvoltarea armonioasă a României, contribunind, astfel, la aşezarea ţării în locul care i se cuvine printre naţiunile europene, demne şi democrate. Hai să facem din România, cum spunea Nicolae Titulescu, placa turnantă în Balcani, să o readucem pe locul 7 în Europa, cum a lăsat-o Nicolae Ceauşescu.

Anton Voicu – Bucureşti

 

P.S.: ,,Ilie de la sculărie”, a se traduce Bulă, era un individ comic, cam hîtru, care îşi aroga „calitatea“, la fel ca Băsescu, că totul depinde de el.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite