„Iată de ce am decis să nu mă duc la vot“
  • 23-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 233
  • 8

Ura!!! A ieșit mai zilele trecute dl. Iohannis și i-a dictat lui Orban ce măsuri să ia Guvernul ,,pentru limitarea răspîndirii nenorocitului de Covid”. Parcă ne-am întors în timp, în 2010, cînd un alt personaj sinistru, care mima funcția de Președinte al României – l-am numit pe băsescu (cu inițială mică!) -, ne citea ,,măsurile pentru a diminua ravagiile crizei economice” în care eram scufundați pînă la gît, deși cu o lună înainte, același personaj ne spunea să nu avem nici o grijă, pentru că pe noi ne va ocoli criza. Atunci, lua notițe Boc.

Cu această ocazie, dl. Iohannis nu uită să ne reamintească faptul că pe 6 decem­brie 2020, chiar de sărbătoarea Sfîntului Nicolae, trebuie să ieșim cu toții la vot, pentru că ,,Nu putem opri democrația!”.

Ce spui, Franț? Chiar așa? Moare de­mo­crația dacă se amînă Alegerile pînă în primăvară? Adică, pentru himera că moare democrația (care, de fapt, este moartă de mult) să punem în pericol sănătatea și viața întregului popor? Ne dă și exemplul Alegerilor recent încheiate (și, se pare, la fel de fraudate) din America. Păi, meștere, noi ne comparăm cu SUA? Au ei un sistem de sănătate la fel de bolnav ca al nostru? Revino, nene, la normal!

Sau... poate, după cum vorbesc unii cîrcotași, raportările sînt fictive, se iau măsurile dictate, după care încep să scadă infectările (Vai, ce măsuri eficiente a luat Guvernul meu, în urma prețioaselor indicații date de mine), astfel că, pe 3, 4, și 5 decembrie, se vor raporta 0 (zero) infectări, urmate, bineînțeles, de îndemnul: Mergeți fără grijă la urne și votați pe cei care, prin priceperea lor, au extirpat din rădăcini Covidul!

Păi nu vi se pare cusut cu ață albă faptul că în România, de vreo zece luni încoace, nu se mai moare decît de Covid? Dar bolile de inimă, de ficat, de stomac sau de bătrînețe - unde sînt? S-au retras și astea de frica virusului? Pînă și cei accidentați, tot de Covid mor! Sînt curios: interlopul Pian, cel înjunghiat de un confrate, tot de Covid a murit?

De-o fi una, de-o fi alta, eu m-am decis: nu mă duc la vot și recomand și celor din jurul meu să facă la fel! Mai ales că am văzut cu toții ce s-a întîmplat la Locale, la Primăria Sectorului 1.

Și mă mai gîndesc la ceva: să fi riscat acei membri USR-Plus să comită ceea ce au comis numai de dragul Clotildei sau al lui Mucușor? Păi acolo erau toate voturile de la toate secțiile din Sectorul 1: pentru primarul de sector și, respectiv, cel al Municipiului, pentru Consiliul Secto­rului 1 și pentru Consiliul Municipiului București.

Nu! Eu cred că a fost un exercițiu, să se vadă dacă ține; un fel de repetiție pentru Parlamentare – și a ținut. Nimeni nu a pățit nimic, s-au validat Hoții, și toată lumea merge mai departe! Păi dacă a ținut la Locale, de ce să nu țină și la Parlamentare?

După cum spunea Marele Tribun – Vadim, acest lucru se întîmpla încă din secolul trecut, dar se făcea mai cu perdea! Acum, lucrurile au evoluat: fraudarea se face în văzul întregii țări.

IANCU ȘERBU, pensionar

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite