IAR 93B – primul avion invizibil românesc
  • 04-03-2019
  • 0 Comentarii
  • 967
  • 13

Odată cu anunţul Statelor Unite cum că avioanele invizibile F35 au devenit operaţionale pe portavioanele americane, Statul Major al Forţelor Aeriene Române a venit cu vestea mult aşteptată de români. Primul avion invizibil românesc, IAR 93B, a intrat deja în funcţiune de cîţiva ani, doar că fiind complet invizibil, nu are cum să fie văzut de nimeni, alţii decît pilotul care îl conduce sau inamicul care este doborît de rachetele sale.

,,Este adevărat că nu am anunţat pînă acum funcționalitatea avionului, deoarece este cel mai performant aparat secret al Armatei Române de după 1968, pe cînd topeam tancurile ruşilor cu laserul. Dar acum, cînd este deja operaţional, în aer, cum ne place nouă, aviatorilor, să glumim, putem să spunem fără nici un fel de teamă că, în acest moment, România este o ţară apărată şi din aer de către propriile noastre forţe aeriene invizibile”, a declarat Mandache Aerianul, șeful grupului de comandă al avioanelor invizibile românești.

,,Nu există nici un motiv de panică, orice atac ar veni spre România, fie din est, fie de la răsărit, noi sîntem pregătiți să îl respingem. Între noi fie vorba, avioanele noastre invizibile, IAR 93B, survolează deja Moscova, dar ăsta este un alt secret bine păstrat de către noi”, a jubilat Mandache.

Avionul IAR 93 a zburat prima dată în 1978 și de atunci a fost îmbunătățit permanent de către specialiștii români. Chiar dacă oficial, acest avion a fost distrus în totalitate în 1998, în realitate însă, se pare că a fost mult îmbunătățit și adus la nivelul celor mai deștepte aparate de zbor din lume, sub titulatura IAR 93B.

Notă: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!


D.A.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite