Hotia unora + prostia altora = distrugerea României
  • 01-07-2021
  • 0 Comentarii
  • 629
  • 1

Pe Cristian Sima (pentru prieteni, Mache, fiindcă așa îl striga, în armată, un locotenent bîlbîit, Sima... Si-mache) mi-l amintesc foarte vag, parcă venind din cețurile toamnei, ca să mă exprim în maniera lui Sadoveanu. Nici figura și nici numele nu le mai țineam minte. Mai știam doar că, într-o seară, se certase la televizor cu niște ciraci de-ai lui Băsescu – bă, mafioților! Degeaba încerca moderatoarea să-l dovedească tot întrerupîndu-l, nu, că n-aveți dovezi, chichiri-michiri, fiindcă omul, pînă n-a vărsat tot ce avea pe suflet, conspirația comunisto-securizată și distrugerea României, nu s-a potolit. Era un ăla de vreo 35-40 de ani, cu o voce cam repezită, și tot gesticula, vrînd parcă să-l imite pe Vadim, dar nu avea anvergura gîndirii și nici verbul său necruțător, care nu admitea replică. Avea doar milioane, cîștigate cinstit, zicea el, prin jocuri la Bursă, ceea ce nu se putea spune despre Tribun, care avea să moară sărac.

Pe urmă, m-am luat cu altele și am uitat de acest Cristian Sima (era să-i zic Horia Sima) și de chipul său. Pînă de curînd, cînd i-am citit o carte - ,,Marea spovedanie a brokerului fugar” – apărută la Editura ,,Integral”, în anul 2015, prima dintr-un șir de confesiuni viitoare, prin care să ne clarifice multe dintre nenorocirile care au distrus o țară înfloritoare. Amintind, cel puțin prin titlu, de mai cunoscuta scriere ,,Spovedania unui învins”, a lui Panait Istrati, la o primă evaluare, cartea aceasta este un jurnal al vieții lui Cristian Sima, strălucit matematician, care, în 22 decembrie 1989, ajunsese în curtea Televizunii Române împreună cu atîția alții. Acolo i-a întîmpinat Teodor Brateș, și el făcînd parte din conspirație, care i-a întrebat pe rătăciții ăia dacă ,,sînt cu poporul”. Și cum doar Sima a răspuns că este, l-a poftit înăuntru. Ajuns la etajul 4, a intrat într-o toaletă unde l-a surprins pe generalul Nicolae Militaru cerîndu-i lui Ion Iliescu să inventeze cacealmaua cu teroriștii, altfel pușcărie scrie pe ei. În zilele următoare, cuprinși de un entuziasm fără margini, milioane de români au ieșit în stradă aclamînd libertatea și visînd la o țară, dacă nu mai frumoasă ca soarele de pe cer, măcar egală cu Elveția. Exact în acele momente confuze, eșaloanele doi și trei ale comuniștilor își dădeau mîna cu generălimea și colonelimea din Securitate, Armată și Miliție și plănuiau acapararea României în vederea jefuirii ei metodice, că a sosit vremea noastră, bă! În loc să apere țara, nemernicii ăștia, deveniți politicieni, justițiari și oameni de afaceri acoperiți și descoperiți, urmăreau doar să se îmbogățească.

De ce Mossadul este cel mai performant Serviciu Secret din lume, cu toate că numără doar 1.200 de oameni?, își începe Cristian Sima spovedania. Mossadul este în fruntea tuturor Serviciilor, pentru că ofițerii de acolo cred în ceea ce fac: supraviețuirea evreilor în Israel cu orice preț și cu orice jertfă. Iubirea de țară îi ține în viață și le dă inspirație. Securiștii lui Ceaușescu aveau multe privilegii, dar nu ieșeau din ideologia comunistă impusă, care, în comparație cu capitalismul devastator de astăzi, nu era chiar așa de rea, dovadă că democrații de operetă fură și dau pe degeaba la străini obiectivele economice și culturale făcute ieri. Nu contează că o ideologie este criminală sau utopică, atîta vreme cît dă putere și lasă ceva în urmă. Dar, cînd ideologia dispare, rămîne pofta pentru bani și profit, care duce la dezumanizare și trădare. Așa l-au trădat securiștii pe Ceaușescu, începînd cu generalii ordonatori de credite, care, la ordinul lui Ceaușescu, transportaseră peste hotare miliardele de dolari pentru plata datoriilor României, și le curgeau balele de poftă pentru ei. Nenorociții au mirosit ce privilegii îi așteaptă dacă el și consoarta ar fi dispărut. Și i-au lichidat. Credința agenților secreți într-un lider politic, lansează Cristian Sima o teorie, spre luarea aminte a celor interesați, se măsoară în bani. Cine dă mai mult, pe ăla îl servim. Securiștii români de azi pierd mai mult timp cu afacerile lor, în detrimentul strîngerii de informații utile țării. Dacă Serviciile de după 1990 ar fi fost formate din patrioți, corupția din țară nu ar fi fost așa de mare. Caracatița corupției a avut sprijinul Serviciilor Secrete, iar informațiile le-a folosit pentru propriile afaceri, nu dezvoltării României. În ultimii săi ani, Ceaușescu nu prea mai avea cu ce să le satisfacă pretențiile din ce în ce mai mari. Cu trupele flămînde nu mergi la război. În vara anului 1990, aproape toți securiștii erau la locurile lor, în vechiul sistem. Doar că, acum, tătucul lor era Virgil Măgureanu, nu Ceaușescu.

Peste tot în lume se dau și se iau șpăgi. Corupția s-a întins ca o metastază. De-aia se înghesuie politicienii să apuce puterea, ca să nu ia alții șpăgile. La noi nu e nici un capitalist miliardar care să producă ceva pentru popor. Toți vor doar să fure, și atît, pentru ei, rude, prieteni, partidele care i-au produs. Rockefeller și Carnegie, după ce s-au îmbogățit din furturi de mare întindere, au început să facă ceva și pentru America. La noi, comunismul a distrus elitele. Un urmaș al lui Știrbey sau al lui Malaxa ar fi știut ce înseamnă elitele și le-ar fi promovat. Toți capitaliștii noștri de azi sînt urmașii comuniștilor de ieri, proveniți din văcari și plugari, și ai securiștilor, urmașii hoților de buzunare.

Deși membru PCR, Cristian Sima a fot bătut sălbatic de Securitate în 1989 și obligat să fugă din țară, pentru că, susține el în jurnal, a deranjat persoane importante din conducerea Statului și a stricat multe afaceri cu iz securistic.

Deosebiri dintre Germania și noi. Ei au avut Nürnberg, noi nu, și escrocii au proliferat, mai ales după 1989, cînd s-au îmbogățit nerușinat de mult. Mai tîrziu, ei au avut Planul Marshal, noi am avut Sovromurile. Și, uite așa, nemții au progresat, iar noi am tot sărăcit. Ca să nu mai vorbim de inteligență, hărnicie și ordine în toate, care nouă ne lipsesc pe toate planurile. Cît despre securiști, ai lor nu umblă pe Internet, ca pisicile cu clopoței la gît, nu știe nimeni cine sînt aceia, nu au devenit vedete de televiziune. Pe vremea lui Ceaușescu, securiștii lucrau ascunși, și numai pentru țară. Acum au devenit politicieni și oameni de afaceri acoperiți și descoperiți. Nu le mai pasă de țară, vor doar să se îmbogățească. Dacă ar fi fost, într-adevăr, deștepți și patrioți, i-ar fi oprit pe tîmpiții ăștia de politicieni să ia împrumuturi cu dobînzi înrobitoare de la FMI și mai apoi să terorizeze populația cu pușcăria, iar acum cu amenzile, pentru niște acțiuni normale, tipic democratice – greve, demonstrații, cereri de măriri de salariu. Eminescu și Einstein au murit săraci, pentru că inteligența nu se măsoară cu unitățile folosite pentru calcularea conturilor din bancă. Una e să trăiești într-o țară cu bănci proprii, și alta într-o colonie cu bănci străine, care sug miliarde de la FMI.

Citind despre epoca diversiunilor, inaugurată în decembrie 1989, și pînă astăzi, cînd cu ieșirile în stradă, cauzate de Pandemie, se pune întrbarea: nu cumva Cristian Sima o fi și el vreun agent în adormire sau unul lăsat în urmă, cu vreo misiune? Dar, dacă el zice că nu, zicem și noi la fel, și continuăm comentariile sale, în nădejdea că le va citi cineva și va înțelege ce e de înțeles.

Un loc important în această carte îl joacă jurnaliștii mafioți, formați la școala lui Sorin Ovidiu Vîntu, ,,maleficul magazioner de la Roman” – Corina Drăgotescu, Bogdan Chireac, Mircea Toma, Mircea Dinescu, Adrian Ursu, Val. Vâlcu, CTP și atîția alți acoperiți din presa ticăloșită - ,,Gândul”, ,,Adevărul”, ,,Evenimentul zilei”, ,,România liberă”. Presa scrisă și vorbită adăpostește adevărate cuiburi de mercenari gazetărești, care răspund la comanda mafioților. ,,Nu e greu să-i guvernezi pe români, e inutil!”, lansează un slogan Cristian Sima, o parafrază la vorbele lui Caragiale - ,,E greu să-i cîrmuiești pe proști”, sau o mostră din înțelepciunea populară - ,,Românilor trebuie să le faci binele cu de-a sila și apoi să te ferești de recunoștința lor”. Pîine-Circ-și Gazetari: iată formula chimică miraculoasă, care adună laolaltă batalioane de gazetari năimiți, fascinîndu-i pe românii înțepeniți în fața televizorului și ajutîndu-i pe mafioți să se îmbogățească. Simbioza Hoți + Proști a fost întotdeauna la mare preț pentru români. Pe români nu-i mai impresionezi cu marii noștri oameni de spirit, ca altădată, ci cu vorbele de duh ale mafioților de azi: ,,Da, mă, am furat, și am furat mult, că am fost deștept. Prinde-mă dacă poți!”, un panseu de-al lui Adrian Năstase, dintr-un film care a făcut epocă. Sau altul, cu referire la primarii mai mari sau mai mici: ,,E adevărat, o fi furat primarul nostru, dar ne-a dat și nouă...”. În ziua de astăzi, nu există nici o instituție care să fi scăpat de boala corupției. De la Parlament, Președinție, Guvern, Justiție, Servicii, Poliție, Băsescu, Biserică, Presa, Televiziunea, Armata, Educația, primarii, Iohannis și pînă la cel mai mic organism statal de reglementare sau de verificare, peste tot există metastazele cancerului numit corupție. Care se tot dezvoltă, de 30 de ani, sub privirile noastre și mai ales în fața resemnării noastre. Din haosul acesta nu putem scăpa decît poate printr-un cataclism natural, o intervenție sau o descoperire epocală ori printr-o nouă dictatură, să zicem a dezvoltării sau a ce-o fi, și sub un nou despot luminat, poate un alt Ceaușescu, crede subiectul nostru. Haosul ne caracterizează, l-am creat cu plăcere și îl degustăm cu plăcere. La noi, orice politician, de la președinte și pînă la cel mai mărunt primar de provincie, răspunde la comenzile Serviciilor fără să pună întrebări. Răspunde la un buton. Fiecare are butonul său. Ce Iliescu, Constantinescu și Băsescu? Ce Iohannis? Adevărații conducători ai României sînt: Măgureanu, Coldea, Isărescu, Rus, Codruța, Hrebenciuc, Bombo, Dăianu, Anghelache, Hellvig, Ciocârlan, Predoiu, Geoană, Dâncu. Ei sînt jupînii, ei apasă butoanele. Desigur, păpușați de la Bruxelles, Berlin sau de la CIA. România este pregătită să-și scrie epitaful, dar nimănui nu-i pasă. Ne viermuim pe plajă la Mamaia, ne dăm cu schiurile în Poiană, bem bere și spargem semințe în fața blocului... Într-o Europă care pregătește o criză de proporții (,,Covidul”) și un război, o Românie în haos e binevenită pentru toți vecinii, parteneri sau inamici. Pentru că: una este România ca zonă geopolitică și alta ca popor. Nicăieri, ca la noi, clasa politică nu este atît de infectată de corupție și de prezența unora cu creierul atît de odihnit. Idioți, lacomi și trădători, ușor de manevrat și de șantajat. Niște maneliști, votangii și cocalari. În 1990, ne-au plecat elitele. Spre exemplu, din promoția de 180 de absolvenți ai Facultății de Matematică, 120 au plecat chiar în primul an. Dacă, prin absurd, pe toți emigranții noștri de valoare i-ar convinge cineva să revină în țară, ar intra toți în șomaj, pentru că România nu mai are economie. Naziștii au inventat ura de rasă. Bolșevicii, ura de clasă. Nemernicii din România de azi, ura de massă.

PAUL SUDITU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite