Hormonii – „poștașii” organismului
  • 25-04-2022
  • 0 Comentarii
  • 108
  • 1

În corpul uman, hormonii au multiple ,,stații” de preluare sau predare și pot avea un efect pozitiv sau negativ, deopotrivă, asupra întregului organism. Echilibrul în sistemul hormonal, de care depinde în mare măsură starea noastră de sănătate, este foarte sensibil, motiv pentru care se recomandă o reflectare și o cunoaștere profundă a dereglărilor înainte de orice intervenție, fie medicamentoasă, fie chirurgicală, atît la copii cît și la adulți.
Hormonii controlează și influențează fiecare sistem din organismul nostru, dar și psihicul și ne pot determina starea de sănătate. Pentru sutele de mii de hormonii pe care le produce corpul nostru există mii de receptori energetici, repartizați pe întregul corp. Fiecare
receptor are posibilitatea să modifice substanțial metabolismul corpului, ca nouă să ne fie bine atît psihic cît și fizic.
Corpul încearcă în permanență să creeze un echilibru pentru a ține sistemul hormonal în balanță, iar valorile mărite ale colesterolui ne indică o dereglare în sistemul hormonal. Autoreglarea proprie a corpului încetează să mai funcționeze optim cînd se administrează medicamente menite să scadă colesterolul. Un hormon extrem de important este cortizolul (hormonul stresului), care este produs în glandele suprarenale și poate fi sintetizat de corp la nevoie ca progesteron. De obicei, cortizolul este mai mare la două ore după trezire. Are o importanță majoră în reglarea tiroidei, a ritmului nictemeral, în sistemul imunitar, în menținerea greutății corporale, stres și dureri. Stresul permanent poate duce la o epuizare a suprenalelor, care se manifestă printr-o stare accentuată de oboseală dimineața, imediat după trezire. Toate acestea pot fi astăzi măsurate cu exactitate prin tratamentele oferite de medicina energo-informațională.
Chiar și în rîndul copiilor se poate produce o dereglare în sistemul hormonal (phimoza la băieți, și cistită, acnee și dureri menstruale la fetițe).
Hormonii sintetici (pilule) au structura modificată și, ca atare, corpul nu îi recunoaște, iar organele de eliminare sînt îngreunate în procesul fiziologic. Să nu uităm nici un moment că hormonii sînt mesagerii care țin corpul nostru fizic și psihic în balanță, care susțin fenomenul de reproducere a celulelor și care sînt implicați în durata vieții noastre. Factorii de mediu pot influența dramatic ,,balanța hormonală” din corp. Pesticidele dereglează în mod deosebit țesutul organelor, iar mediul înconjurător încărcat dereglează și distruge sistemele ecologice, cu influență negativă asupra omului. Refacerea sistemului de autoreglare a corpului se realizează prin detoxifiere la nivel celular și prin eliminarea de toxine din corp, fapt care dă posibilitatea corpului să facă față toxinelor cu care se confruntă.
Descoperirea revoluționară a anului 1930 a fost
aceea că organismul nostru funcționează pe bază de energie și lumină, că celulele corpului nostru comunică între ele transformîndu-se în una din principalele modalități de reglare energetică. V-ați întrebat vreodată cum e posibil ca anumite persoane să spargă pahare doar cu ajutorul vocii? Nu are legatură cu tonalitatea vocii, ci cu frecvența pe care o emite paharul. Frecvența vocii emană unde care sînt asemănătoare cu cele ale paharului. Microbii, virușii, paraziții, orice noxă toxică din corpul nostru emană asemenea unde specifice, ale căror frecvențe sînt  studiate cu ajutorul fizicii cuantice și integrate în aparatele de medicină energo-informațională. Inițiatorul acestei metode a fost Dr. Raymond Rife, a cărui activitate a fost continuată de
Dr. Hulda Clark și continuată pînă în prezent de cercetătorii germani.
Terapia prin frecvențe este ideală pentru organismul individului modern stresat. Posibilitatea organismului de a se autoregla este cea mai mare realizare pentru noi toți. Fiecare celulă din corpul nostru este reglată prin cei doi poli: plus și minus. Cînd celula (prin îmbolnăvire) își pierde polaritatea, se debusolează și acționează haotic, iese din echilibru. Aici intervine medicina energo-informațională, care reglează depolaritatea și aduce celula înapoi la programul ei inițial.
Ce este valabil pentru univers – faptul că este format din unde și rezonanță – este valabil și pentru universul din noi. Pentru celulele corpului nostru există numai două posibilități: să fie energetic normal sau energetic anormal. Celulele energetic anormale mai consumă în plus și din energia corpului, fără să producă energie, iar dacă organismul este contaminat cu noxe toxice (metale grele, viruși, bacterii, paraziți) este dereglată în permanență și comunicarea celulară.
Se pare că principala cauză a celor mai multe probleme de sănătate stă în lipsa coerenței de comunicare energetică la nivel celular în corpul nostru. În China, terapeuții știau încă de acum 2000 de ani de existența corpului energetic care înconjoară corpul fizic, și au integrat acest aspect în tratamente. Aparatele de biorezonanță Bicom-Optima au la bază medicina alternativă chineză de mii de ani, combinată cu tehnologia vestului. Biomodularea organismului poate fi astăzi susținută prin terapii energetice, fără durere și fără medicamente.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite