Haftar „atârnă de un fir”
  • 24-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 118
  • 0

Situația după cucerirea bazei aeriene strategice a armatei naționale libiene (LNA) din vestul Libiei este critică pentru mareșalul Khalifa Haftar, a declarat expertul libian de la centrul de cercetare SWP german, Wolfram Lacher, a transmis Bloomberg pe 21 mai.

„El [Haftar] atârnă de un fir ”, a spus Lacher.

De asemenea, expertul consideră că este posibilă confruntarea Turciei cu participarea forțelor ruse. "Rușii vor trebui să arate că sunt pregătiți să intre în confruntare directă cu turcii din Libia ", a spus Wolfram Lacher.

Cu toate acestea, Lacher observă, de asemenea, că Turcia și Rusia, în cazul unor capacități militare serioase, „ar putea începe din nou un armistițiu”.

În ianuarie, Turcia și Rusia au făcut presiuni asupra părților în conflictul din Libia pentru a încheia un armistițiu. Cu toate acestea, dacă guvernul de la Tripoli a semnat acordul, atunci Haftar l-a refuzat. După pierderi din această săptămână, forțele sale s-au întrerupt în luptă și au anunțat că se vor retrage de pe linia frontului din Tripoli. Cu toate acestea, guvernul de la Tripoli a respins de această dată propunerea de armistițiu.

Potrivit Bloomberg, șeful Ministerului de Interne al Guvernului Acordului Național (PNS) Fati Bashagha, a declarat că cel puțin șase aparate de luptă MiG-29 și doua bombardiere tactice Su-24 au ajuns în estul Libiei, presupus de la baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, însoțite de două aeronave rusești Su-35.

Reamintim, pe 18 mai, forțele PNS care controlează Tripoli, cu sprijinul forțelor turcești, au capturat baza aeriană a armatei naționale libiene (LNA este condusă de mareșalul Khalifa Haftar). Baza era un obiect strategic important și a fost folosită de LNA, inclusiv pentru ofensiva de la Tripoli. Unii experți notează că capturarea bazei va schimba radical cursul bătăliei de la Tripoli.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite