Guvernul revigoreaza industria de apărare 
  • 01-04-2017
  • 0 Comentarii
  • 515
  • 0

Premierul Grindeanu a decis sa sprijine revigorarea industriei romanesti de apărare, distrusă sistematic in ultimii zeci de ani. Prin urmare, la următoarea sedinta de Guvern va fi aprobata Ordonanța 33 care are drept obiectiv reînființarea Regiei Naționale de Aparare – Arsenalul Armatei, precum si fabricile care vor fi parte din ea. Astfel, conform Ordonanței, la Mizil va fi reluată productia de masini blindate si tancuri, asa cum se produceau inainte, doar ca vor fi modernizate de catre concernul albanez Makita,  care le va dota cu rachete ghidate prin semnale cu fum si statii de comunicare prin satelit,  model Porumbelul.

“La Zarnesti se va relua productia de biciclete militare, la Cugir vom adauga pe langa paleta larga de arme usoare si autoturismul de lupta, varianta romaneasca Gulerul, care va fi de nivelul Hummer, doar ca ceva mai obraznic, avand si capacitatea de a înjura inamicul daca acesta il loveste”, a declarat ministrul Apărării Naționale,  intr-o alocuțiune in Parlamentul României, cu ocazia acestei decizii istorice.

“In ceea ce priveste Aviația si Marina, avem in vedere reluarea productiei de IAR  93, mult îmbunătățit si dotat cu săgeți otrăvite, dar si înzestrarea fregatelor achiziționate de la fier vechi acum cativa ani, cu zmee  de supraveghere aeriană si plase de pescari antisubmarin, model “Arcanu”, pentru prins peste,  stiind ca flota noastra comercială nu prea mai este. România are sa redevină un jucător important in Europa, planul de înzestrare al armatei române fiind suficient pentru a deveni un opozant serios pentru orice stol de păsări migratoare care vor invada spațiul aerian romanesc in aceasta primavara”, a mai declarat ministrul Apărării.

 

1 aprilie

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite