Germania se teme să utilizeze doze de vaccin Moderna
  • 13-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 111
  • 0

Germania a ezitat să utilizeze primul lot de vaccin coronavirus Moderna COVID-19 din cauza îngrijorării că s-ar putea deteriora în tranzit, a informat miercuri Associated Press.

Primele 2.400 de doze de vaccin au fost livrate la Berlin, conform planificării. Cu toate acestea, pe baza unei evaluări inițiale a calității, experții „au îndoieli cu privire la faptul că vaccinul a fost transportat și refrigerat corect”. Autoritățile au solicitat clarificări transportatorului și producătorului. Un lot de 2.400 de doze a fost, de asemenea, livrat statului federal Brandenburg, iar experții locali au, de asemenea, îndoieli cu privire la adecvarea medicamentului.

În total, primul lot conținea aproximativ 65 de mii de doze, au ajuns luni în Germania și au fost depozitați la o unitate militară din Quackenbrück, în vestul țării. De acolo, cutiile au fost transportate cu camionul în cele 16 state federale ale Germaniei.

Vaccinările planificate pentru acest timp vor fi efectuate folosind doar vaccinuri de la Pfizer și BioNTech, au spus oficialii.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite