Franța va înarma Grecia
  • 13-09-2020
  • 0 Comentarii
  • 332
  • 2

Grecia intenționează să cumpere 18 aparate de lupta Rafale din Franța, precum și alte echipamente și arme militare, pentru a-și consolida forțele armate pe fondul deteriorării relațiilor cu Turcia.

După cum a declarat sâmbătă, 12 septembrie, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis, Turcia încearcă să destabilizeze situația din estul Mediteranei, dar un dialog cu aceasta poate fi început doar „după sfârșitul provocărilor”.

El a subliniat, de asemenea, importanța consolidării armatei naționale, menționând că anterior sfera militară suferea de subfinanțare. Atena intenționează să mai achiziționeze patru fregate noi, patru elicoptere navale, torpile și rachete ghidate, a spus Mitsotakis. În plus, în următorii cinci ani, Grecia intenționează să angajeze 15 mii de noi militari.

Între timp, Turcia a anunțat că vor avea loc exerciții de artilerie în estul Mediteranei în perioada 12-14 septembrie. Manevrele au loc în Marea Mediterană la nord-vestul Ciprului.

O altă agravare a relațiilor greco-turce s-a produs în august din cauza explorării seismice în zona de raft disputată. Pe fondul crizei din estul Mediteranei, Ankara a început să transfere tancuri în provincia Edirne, care se învecinează cu Grecia.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite