Francisc Tobă: un gunoi!
  • 08-03-2021
  • 0 Comentarii
  • 251
  • 0

Recent, Diana Ivanovici Șoșoacă și-a exprimat public nemulțumirea pentru faptul că Francisc Tobă, colegul său din aceeași mizerie (PNR), a fost acuzat de infracțiuni lipsite de probatoriu. În acest sens, Ninel Peia, președintele partidului, a declarat: ,,Toți membrii partidului meu au fost aleși pe sprînceană și toți simt și gîndesc românește”, dar nici nu a pus bine punct afirmației sale că Șoșoacă a și fost exclusă din partid, Mircea Chelaru a fugit mîncînd pămîntul, iar Francisc Tobă a rămas pe post de umplutură. Vorba lui Corneliu Vadim Tudor: ,,Politica românescă e-un gunoi/ Bișnițari, și curve, și lichele/ Poate doar un salvator război/ Ne-o scăpa de aste duhuri rele”. Și, pentru că actori incumbit probatiu (cel care acuză trebuie să probeze – n. red.) este principiul fundamental al presei libere, obiective și independente, haideți să aflăm adevărul în legătură cu o mare mizerie.

Francisc Tobă a pus bazele unui grup infrac­țional bine organizat, cu un singur scop: fraudarea bugetului de stat. În 2007, el a înființat ilegal Federația Română de Snooker, s-a ales singur președinte, iar cu timpul i s-au alăturat Victor Athanasie Stănculescu, Marius Locic, Constantin Paraschivescu, Prințul Sturza, cu gîndul la ,,cașcaval” și la o viață de huzur. Vă puteți închipui la ce performanțe sportive se raportau aceste personaje care se întreceau în condamnări penale și scandaluri mondene? Să ne amintim faptul că generalul Stănculescu a fost eliberat din pușcărie pentru a fi supus unei operații pe cord, dar la cîteva zile de la ieșirea din detenție a fost surprins de ziariști la păcănele, însoțit de o mîndră în vîrstă de 25 de ani. A fost arestat din nou, apoi eliberat de milă, de silă, moment în care Francisc Tobă l-a luat de mînuță și l-a dus direct la o lojă masonică, unde a fost uns mare mason!

Revenind la grupul infracțional, Francisc Tobă i-a băgat la înaintare pe secretarul general al Federației, Constantin Paraschivescu, și pe vicepreședintele acesteia, Marius Ancuța, pentru a întocmi acte false, a le semna și a le prezenta la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a obține anual finanțări de la bugetul de stat. Am aflat toate acestea datorită faptului că sînt președintele celui mai performant club sportiv din România la sporturile cu bile (snooker și biliard): Snooker Star Club Snagov, cu aproape 4.000 de trofee la nivel național și 18 titluri de campioni mondiali, club sportiv care a fost afiliat la F.R. Snooker.

La un moment dat, l-am somat direct pe Francisc Tobă: ,,Gîndiți-vă bine! Ori facem sport de performanță, ori intrați la pușcărie!”. Nu m-a înțeles și, în replică, a organizat o așa-zisă Adunare generală folosindu-se de cîțiva sportivi și arbitri, care au votat excluderea mea pe viață din lumea sportului de performanță. Evident că am apelat la instanța de judecată, care a anulat irevocabil respectiva decizie asumată de Francisc Tobă. Dar povestea nu s-a oprit aici.

În stilul celor mai criminale regimuri bolșevice, Tobă și ai lui au dispus excluderea clubului snagovean din cadrul Federației Române de Snooker, fapt repetat de șapte ori la rînd. În momentul în care judecătorii anulau excluderea o dată, Tobă mai băga una pe țeavă, victimele acestei infracțiuni fiind sportivii snagoveni, copii cu vîrste cuprinse între 8 și 12 ani, care, prin pasiunea, munca și sacrificiile mele au ajuns cei mai buni din țară.

Cert este că Francisc Tobă a acționat ca și cum federația ar fi fost vreo moștenire personală, lăsînd deoparte orice lege în vigoare sau statut al federației. Chiar și în prezent el susține că este președintele federației, deși Î.C.C.J. a anulat toate organele de conducere în octombrie 2014. Mai mult, Tobă a refuzat să răspundă oficial petițiilor mele, deși instanțele de judecată l-au obligat să o facă. Pentru nesupunerea în fața sentințelor judecătorești, a fost amendat de patru ori de către Curtea de Apel București – Secția de Contencios Administrativ (Dosarul 8947/2/2012, Dosarul 8950/2/2012, Dosarul 4086/2/2012 și Dosarul 8951/2/2012). Amenzile însumate au depășit un miliard de lei. Credeți că Tobă a achitat vreun leu? Nicidecum! El este ,,domnul colonel, care simte și gîndește românește”, ca să nu mai vorbim de faptul că Iohannis, Cîțu și întreg Parlamentul se plîng că ,,țara nu are bani”.

Nu sînt bani și din cauza faptului că inspectorii Curții de Conturi au descoperit în anul 2010 și 2011 fraude bugetare la nivelul federației lui Francisc Tobă (conform Raportului Curții de Conturi nr. 1606/ 25.09.2018). Cazul a fost sesizat la Parchetul T.M.B., o anchetă penală a fost demarată, timp în care secretarul general al federației, Constantin Paraschivescu, cel pe care Tobă îl băgase la înaintare, a decedat la vîrsta de 84 de ani, neputînd face față unei anchete penale. La fel a sfîrșit și celălalt complice, vicepreședintele Marius Ancuța, care a murit înaintea anchetei penale, dîndu-și seama cît de grave erau faptele comise. Înainte, însă, mi-a cerut scuze pentru faptul că a votat sancțiunile menționate anterior. Tot pe lumea cealaltă au ajuns și doi funcționari ministeriali care au avut obligația de a supraveghea Federația de Snooker și de a aviza finanțările bugetare către F.R. Snooker, deși eu, personal, le-am atras atenția în nenumărate rînduri că documentele sînt false.

Cu toate acestea, Francisc Tobă pozează într-un invidid cu conștiința împăcată, de unde și concluzia: ,,Șleahta asta de handicapați/ Falsă e, din cap pînă-n picioare/ Zău că-ți vine cap în cap să-i bați/ Și să-i bagi în ocnele de sare” (Corneliu Vadim Tudor).

Alte comentarii fiind de prisos, nu rămîne decît ca Tobă să intre singur în tomberon sau să se călugărească în cel mai retras schit din lume. Hai, valea! Drum bun, cale bătută, cinʼ te-o prinde să te... felicite! (n-am găsit altă rimă).

Valentin Turigioiu 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite