Flota rusă va „urmări” toată Europa și SUA
  • 05-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 125
  • 1

Noile submarine nucleare ruse ale proiectului Yasen vor fi trimise în Arctica, de unde pot „prelua controlul întregului Atlantic și al coastei de est a SUA”, relatează Izvestia citând o sursă din  Ministerul Apărării din Rusia. Vorbim despre cinci dintre cele șapte submarine aflate în prezent în construcție.

Experții remarcă faptul că submarinele echipate cu rachete multifuncționale de croazieră vor consolida serios Marina Rusă. Sarcinile celui mai recent tip de submarine vor include urmărirea flotei de submarine a inamicului, descurajarea portavioanelor, precum și atingerea unor ținte importante la sol. În același timp, unul dintre cele mai importante avantaje ale proiectului Yasen este zgomotul redus și potențialul de modernizare, care le va permite să rămână în serviciu mai mult de zece de ani.

„Noile submarine vor putea urmări întreaga Europă, Atlanticul și chiar coasta de est a Statelor Unite”, a declarat expertul militar Dmitry Boltenkov.

La sfârșitul anului trecut, potrivit Rambler, mass-media a raportat că inginerii americani testează activ roboți subacvatici care sunt capabili să scaneze obiecte pe suprafața apei, rămânând invizibili. Experții consideră că dispozitivele pot fi folosite de către armata americană cu Rusia în lupta pentru ruta Mării de Nord.

 

N.K

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite