Firma israeliană a proiectat arme pentru un rival SUA
  • 18-02-2021
  • 1 Comentariu
  • 255
  • 4

În Israel a fost descoperită o companie care, fără permisiunea statului, dezvolta arme pentru o țară asiatică care este concurentă cu Statele Unite. Ancheta a fost condusă de Poliția Israelului, Serviciul General de Securitate (SHABAK), împreună cu Ministerul Apărării și Parchetul de Stat. Peste 20 de persoane au fost audiate în acest caz, inclusiv foști angajați ai industriei de apărare a țării și personal militar de rang înalt.

Nu se numește numele țării pentru care ar fi fost dezvoltate armele. Cu toate acestea, mass-media israeliană subliniază că aceasta este o problemă „delicată” care ar putea duce la complicații în relațiile diplomatice și militare cu Statele Unite și această țară asiatică nenumită.

Anchetatorii cred că conducerea companiei a încercat să-și ascundă activitățile de autoritățile israeliene. Aproximativ 3 milioane de shekeli (aproximativ 900 de mii de dolari) au fost confiscate din conturile suspecților, dar anchetatorii cred că suma tranzacției s-a ridicat la zeci de milioane de dolari.

Suspecții sunt acuzați de infracțiuni împotriva securității statului, încălcarea regulilor de control al exporturilor, spălare de bani și alte infracțiuni economice. Publicațiile de anchetă sunt limitate de o decizie a instanței.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite