Ficatul bolnav are efecte distructive asupra altor organe ale corpului.
  • 04-12-2023
  • 0 Comentarii
  • 58
  • 0

În medicina clasică, ficatului bolnav i se atribuie consumul excesiv de alcool sau infecțiile virale. Noile cercetări efectuate în domeniu au relevat multe alte cauze care stau la baza îmbolnăvirii ficatului. Trebuie menționat faptul că în întreaga lume pentru aceste afecțiuni se înregistrează cele mai mari cheltuieli în domeniul asigurărilor de sănătate.
Cancerul celulelor ficatului este a doua cauză a mortalității pe planetă. Revista de cercetare germană „Die deutsche leberstiftung” afirmă că noxele toxice eliberate prin abuzul de medicamente de sinteză, bolile autoimune sau moștenite genetic, inflamațiile de pe ductul colecistic, bacteriile patogene și paraziții contribuie la îmbolnăvirea ficatului. Alimentația necorespunzătoare și sedentarismul cauzează steatoză hepatică, inflamații, ficat fibromatos sau chiar ciroză. Îngrijorător este faptul că tot mai mulți copii suferă de afecțiuni ale ficatului, mai ales cei supraponderali.
Cercetătorii din domeniul sănătății solicită scoa­terea zahărului din băuturile pentru copii, dar aceasta constituie doar o picătură în cazanul plin de factori dăunători sănătății adultului și a copilului. Alimentația procesată este tot mai frecvent întîlnită pe masa noastră. În alimente s-au descoperit peste 200 de molecule sintetice, pe care organismul nu știe cum să le metabolizeze, deci le depune în spațiul dintre celule, unde este lăsată și hrana celulelor, deci vorbim despre un cerc vicios din care greu se mai poate ieși.
Medicina energo-informațională debutează în tra­tamente cu o „deratizare” a întregului organism la nivel de celulă și curățirea spațiului extracelular. La nevoie se introduc cu mult succes și drenajele limfatice. Influențele genetice dar și epigenetice pot duce la îmbolnăvirea ficatului, dereglări în microbiomul intestinal, o mucoasă intestinală care are bariera de apărare întreruptă, un sistem imunitar scăzut – toate acestea provoacă boli autoimune ale ficatului.
Ficatul joacă un rol primordial în menținerea imunității corpului, ne apără de infecții virale prin eliberarea de interferon. Funcționalitatea normală a ficatului ne apără de diabetul tip II și este esențială în orice boală cronică. Medicina energo-informațională este în măsură să readucă ficatul la funcționare
optimă.
Din cele descrise rezultă că ficatul este organul de care depinde cel mai mult viața noastră, are directă legătură cu subconștientul nostru, este un organ iertător și tolerant, astfel că se reface în aproximativ un an chiar și în urma intervențiilor chirurgicale. Pentru a funcționa optim, ficatul are nevoie de o alimentație cît mai puțin procesată, odihnă și un mediu cît mai puțin chimizat.
În terapiile oferite de medicina energo-infor­mațională ficatul, cu imunitatea lui, și metabolismul sînt subiectele primei ședințe de terapie. Noi privim ficatul ca pe un soare existent în corp, iar legătura sa cu organele corpului reprezintă razele soarelui.
Pe parcursul terapiilor se discută și despre stilul de viață al pacientului și despre alimentație. Numai dacă terapeutul reușește să îl facă pe pacient să conștientizeze importanța ficatului pentru viața lui, putem fi siguri ca terapia va funcționa. Analizele de sînge pe care unii pacienți, chiar la recomandarea noastră, le fac după încheierea terapiilor, atestă valori în parametri normali.
Medicina energo-informațională vă pune la dis­poziție tratamente moderne, în aproximativ 50 de minute avem diagnosticul și un buletin de analize energetic, apoi vă sînt recomandate terapiile corespunzătoare, cu aparatele care au la bază fizica cuantică.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite