Ficatul – un organ vital
  • 06-12-2021
  • 0 Comentarii
  • 120
  • 0

Ficatul este cel mai important organ din corpul nostru, de care depinde cel mai mult viața individului, fiind organul care are comunicare directă cu subconștientul.
Ficatul este, de asemenea, organul schimbărilor, ne impulsionează să ne punem în practică ideile, ne dă încredere și ne oferă voință.  Ficatul este un organ iertător și ar fi bine să îl prețuim mai mult și să îl tratăm cu respectul cuvenit. Medicina tradițională chineză ne îndeamnă să observăm prima dată starea ficatului pacientului nostru pentru a vizualiza starea de sănătate generală.
Curățirea corpului vine din interior, iar sănătatea individului stă în intestine. Ficatul este organul care primește în permanență informații de la toate organele, fiind într-o comunicare neobosită cu informația energetică a țesutului fiecărui organ. Să ne închipuim ficatul ca un soare, ale cărui raze fac legătura cu celulele organelor. Ficatul are capacitatea de a se regenera chiar și în urma unor intervenții chirurgicale.
Aceste aspecte ale ficatului nu se găsesc în manualele medicinei clasice. Medicina energo-informațională privește și tratează omul în integritatea lui fizică, emoțională și psihică. Fiecare etaj energetic din corpul nostru este conectat cu ficatul – laboratorul central al corpului, cu peste 300 de activități în procesul metabolic și hormonal al corpului. Multe substanțe din sînge – carbohidrați, proteine, grăsimi, noxe toxice, medicamente, hormoni sau enzime – sînt prelucrate în ficat dacă acesta funcționează în parametri săi normali.
Alimentația bazată pe carbo­hidrați precum: cartofi, cereale, legume uscate (legumele sînt transformate în ficat în glico­gen, iar, la nevoie, ficatul transformă glicogenul în glu­coză) suprasolicită ficatul. Aici
se poate observa un ritm deosebit între orele 2 și 3 dimineața, cînd notăm faza cea mai activă de transformare în glicogen; după această oră pînă tîrziu după masă ficatul este ocupat cu activitatea zilnică și conștientă a rezolvării problemelor zilnice (zahăr în sînge). Ficatul are o funcționalitate din exterior spre interior, cît și din interior spre exterior.
O vezică biliară blocată sau mîloasă nu mai găsește drumul spre metabolism, energia va fi transportată prin energia plămînilor spre partea superioară a corpului și blochează activitatea tiroidei, iar analizele de laborator atestă o tiroidă cu funcționalitate scăzută, hipotiroidie.
Un ficat bolnav nu cauzează dureri, el suferă în tăcere, dar dă stări de oboseală, epuizare și dereglări ale somnului. Copii care se nasc cu icter au, de asemenea, o dereglare în metabolismul bilirubinei, din punctul nostru de vedere acești copii se nasc cu o sensibilitate a ficatului. Dacă valorile GPT sînt mai mari decît GOT există o funcționalitate dereglată a ficatului din cauza greutății; invers, o funcționalitate dereglată a ficatului cauzată de consumul excesiv de alcool poate duce mai departe la o dereglare în metabolismul alcalinelor cu urmări negative asupra hipofizei.
Legătura ficatului/ vezicii biliare cu celelalte organe ale corpului, începînd cu sistemul hormonal care duce în multe cazuri chiar la impotentă, dereglări uterine cu formare de chisturi sau uter fibromatos, dovedește încă o dată că ficatul are prea puțină energie.
Ochii sînt priviți de medicina alternativă chineză ca un cerc deschis al funcționalității ficatului și al vezicii biliare (în cazul degenerescenței maculare, ochi uscați, dereglări de vedere este bine să fie verificată în primul rînd starea ficatului).
Ce îi face bine ficatului? Ficatul și vezica biliară reprezintă puterea noastră energetică, are nevoie de relaxare și somn, se bucură de un pahar cu apă călduță dimineața și seara.
Omul trăiește într-un schimb permanent de cîmpuri magnetice și electrice între scoarța pămîntului și sfera ionică. Acest schimb este influențat de activitatea soarelui, furtuni și de alternanța dintre noapte și zi.
Medicina energo-informațională este în măsură să repună circuitul fluxului energetic, al ficatului și al vezicii biliare înapoi în echilibru. Terapiile sînt întregite de repunerea comunicării energetice cu fiecare organ în parte și se încheie cu o detoxifiere la nivel de celulă.
Diagnosticarea energetică este însoțită de un buletin de analize energetic, care întregește tabloul fluxului energetic din corp. Sînt terapii moderne, fără durere, fără medicamente, o disciplină care are la baza fizică cuantică – medicina viitorului.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite