,,Fără Mine nu puteți face nimic” (1)
  • 28-09-2021
  • 0 Comentarii
  • 393
  • 0

Titlul articolului este un citat din Evanghelia după Ioan, cap. 15, versetul 5, și, în același timp, o realitate. De cîte ori nu te-ai silit, cititorule, să faci un lucru care ți se părea lesne de îndeplinit și nu ai reușit să-l duci la bun sfîrșit fiindcă mereu apărea cîte ceva care te împiedica? De cîte ori ai fost pus în fața unei munci pe care nu te-ai crezut capabil să o termini și, cu toate astea, ai terminat-o ușor și repede? Sînt convins că fiecare dintre noi a avut în viața lui momente în care oportunitățile i s-au ivit în cale din nimic și ajutor nesperat i-a bătut la ușă pe negîndite. Ei bine, acesta este felul în care lucrează Dumnezeu. El ne dă ceea ce avem nevoie, uneori fără să cerem, și ne ajută în ceea ce avem de înfăptuit, căci fără El nu putem face nimic. Nimic nu e al nostru, cu excepția păcatelor, pe care singuri le facem, restul e al Lui.

Uitîndu-mă în urmă, pe parcursul acestei pandemii, îndrăznesc să spun că nu ne-a fost și nu ne este foarte rău comparativ cu locuitorii altor state ale lumii. Pînă una alta, lockdown-ul din 2020 nu a fost atît de strict încît preoții să nu se poată ruga și credincioșii să nu poată sta în fața bisericii la slujbe, pelerinajele la moaștele sfinților au avut loc, iar această oprire a lumii sînt convins că pe foarte mulți dintre noi i-a readus la rugăciune și la nădejdea în Dumnezeu.

În timp ce peste tot în lume sînt instituite lockdown-uri exagerate – Australia – în China, Italia, Germania, Franța, dacă nu porți „pecetea” vaccinului nu mai poți intra în magazine, teatre, cinematografe, restaurante. În România e o veselie totală, de zici că nu există vreo pandemie. Nici la numărul de vaccinați nu sîntem fruntași, avem undeva la 30% din populație vaccinată, ceea ce nu este rău în condițiile în care acest vaccin nu ne-a convins încă de efectele sale benefice asupra organismului uman.

(va urma)

Marius Marin, antreprenor HORECA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite