Eveniment în România, sub egida Ambasadei Rusiei şi a Patriarhului Kirill al Rusiei
  • 28-11-2018
  • 0 Comentarii
  • 243
  • 0

Luna decembrie se anunţă a fi plină de magie şi spiritualitate. Şi aceasta pentru că Asociaţia Culturală Mall4art, împreună cu Fundaţia Internaţională a Unităţii Popoarelor Creştine din Rusia, aduc în România Corul Vocile Ortodoxiei Ruseşti.

Evenimentul se află sub egida Ambasadei Federaţiei Ruse în România, cît şi a Patriarhului Kirill al Rusiei şi va avea loc în data de 17 decembrie 2018 la Bucureşti, iar în data de 18 decembrie 2018, la Constanţa.

Format din călugări şi călugăriţe care au absolvit şcoala de înaltă clasă a muzicii ruseşti, Corul Vocile Ortodoxiei Ruseşti este format din aproximativ 50 de persoane. Repertoriul evenimentului este format din colinde creştine ruseşti, dar nu numai.

Mai mult decît atît, dat fiind faptul că în 2018 se împlinesc 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Rusia şi România, evenimentul primeşte o notă mult mai sobră şi îşi propune nobilul scop de a apropia creştinii ortodocşi de pretutindeni, indiferent de naţionalitate, etnie sau culoare, într-o seară special magică de Decembrie.

Facem precizarea că Vocile Ortodoxiei Ruseşti au mai concertat în Republica Moldova, Serbia, Polonia, Georgia şi Grecia. Menţionăm că, după numărul de credincioşi apartenenţi ai Bisericilor Autocefale, aproape 60 de procente din numărul total al ortodocşilor de pe glob aparţin Bisericii Ortodocse Ruse (Patriarhia Moscovei). Pe locul doi se află Biserica Ortodoxă Română, pe locul trei – Biserica Ortodoxă a Eladei şi celelalte. În Bucureşti, evenimentul poate fi urmărit în data de 17 decembrie, ora 19,00, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian”, iar a doua zi, în Constanţa, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovschi”, cu începere tot de la ora 19,00.

Georgiana Arsene

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite