Estonia amenință să închidă ieșirea Rusiei prin Golful Finlandei.
  • 03-10-2020
  • 4 Comentarii
  • 521
  • 4

Autoritățile estone și-au anunțat intenția de a închide pasajul prin Golful Finlandei pentru navele rusești, asigurând astfel o blocadă a Rusiei. Polonia intenționează, de asemenea, să se alăture acestui lucru, iar interdicția de trecere în această direcție poate afecta nu numai navele de război și submarinele rusești, ci și navele civile.

Potrivit rapoartelor mass-media, închiderea Golfului Finlandei va avea loc în cadrul acțiunilor comune ale statelor membre NATO și acest lucru se poate întâmpla în următorii ani, care vor depinde probabil de relațiile viitoare dintre Rusia și NATO.

„În ultimele zile, guvernul eston a aprobat finanțare suplimentară pentru forțele armate ale țării, care, în special, este necesară pentru modernizarea trupelor. După cum a menționat Defense24, utilizarea lor va face posibilă distrugerea navelor care navighează prin Golful Finlandei - „Estonia a urmat o doctrină similară înainte de al doilea război mondial”. „Apoi investițiile acestui mic stat s-au îndreptat, în special, către crearea bateriilor de coastă [artilerie] și achiziționarea a două submarine cu capacitatea de a amplasa mine. Împreună cu navele poloneze și finlandeze, au închis Golful Finlandei pentru noua agresiune sovietică ", - spune publicația, în speranța că de data aceasta va fi închisă trecerea navelor rusești spre ape importante din punct de vedere strategic" – scrie publicația rusă de informații „Revista militară”.

Cât de fezabil și eficient se va dovedi că un astfel de pas rămâne necunoscut, luând în considerare o varietate de opțiuni pentru influențarea acestuia, în timp ce experții nu exclud posibila închidere a trecerii navelor de război ruse prin Gibraltar și Bosfor în caz de conflict cu NATO.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite