Esența vieții
  • 13-08-2024
  • 0 Comentarii
  • 22
  • 0

Lumea în care trăim este în continuă evoluție, iar noi, oamenii, ne confruntăm mereu cu provocări. În loc să ne concentrăm pe viață, cu toate fațetele ei, ne întrebăm mereu de ce. Guy de Maupassant spunea: ,,Întîlnirile cu oameni diferiți fac ca viața să aibă valoare”. Un preot catolic spunea, de asemenea: ,,În multe persoane vîrstnice se află comori, noi, ceilalți, trebuie doar să le descoperim. Oamenii în vîrstă au rămas pozitivi în gîndire și în viziunea asupra vieții, nu s-au lăsat doborîți. Ne minunăm de înțelepciunea acumulată, de umorul, filozofia, liniștea, siguranța și de frumusețea inimilor lor”.
Medicul sociolog Aaraon Antonovsky a adus în atenția publică noțiunea de salutogeneză, care provine din latinescu salus și din grecescul genesis, noțiune care încearcă să răspundă la întrebarea: ,,Ce îl ține pe om sănătos?”. Din perspectiva salutogenezei, individul se găsește, pe parcursul vieții, într-o schimbare continuă, între sănătate și boală, resurse și lipsuri, viața fiind un proces dinamic. Sentimentul de coerență este convingerea de bază că viața are sens și omul o poate valorifica cu succes chiar și atunci cînd apar situații contrare.
Antonovsky susține mai departe că încrederea în sine este hotărîtoare și că trei factori dinamici influențează procesele de sănătate și boală: chimia, biologia (bacteriile, virușii, mi­cozele, paraziții) și problemele sufletului.
Reziliența descrie puterea cu care administrăm o criză. Din punct de vedere psihologic sînt șapte etape importante în creșterea rezilienței: optimismul, acceptarea, orientarea spre gă­sirea de soluții, evitarea intrării în rolul de victimă, asumarea răspunderii, căutarea unor legături care ne pot ajuta sau sfătui și programarea viitorului.
Marele doctor, teolog și gînditor Albert Schweitzer (laureat al Premiului Nobel) spunea: ,,Cea mai mare hotărîre a vieții tale stă în faptul că ai puterea de a-ți schimba viața dacă îți modifici comportamentul, spiritul, gîndirea”.
Medicina energo-informațională are la bază fizica cuantică, o disciplină modernă, care se impune în toate domeniile de cercetare, mai ales în neurobiologie.
Importanța chakrelor energetice trebuie încă o dată evidențiată pentru fiecare dintre noi, indiferent de vîrstă. Chakrele echilibrate ne ajută să trăim prezentul acceptînd și prețuind trecutul, făurindu-ne un viitor luminos, în care fiecare să-și găsească locul predestinat. Chakrele se încarcă la energia universului și o aduc omului prin canalele energetice la care este conectat. Prin meridianele energetice și sistemul nervos energia ajunge în corpul nostru. Fiecare chakră are rolul unei teme de viață: Chakra I – chakra rădăcinii (mirosul), Chakra 2 – chakra sacrală (gustul), Chakra 3 – chakra solară (vederea), Chakra 4 – chakra inimii (pielea), Chakra 5 – chakra gîtului (auzul), Chakra 6 – chakra frunții (sensul vieții), Chakra 7 – chakra coroanei (epifiza, legătura cu Divinitatea). Repunerea acestor chakre în echilibru readuce comunicarea între corpul energetic și cel cel fizic.  
La începutul fiecărei transformări stă cercetarea bazată pe informație. Aparatele de biorezonanță sînt în măsură să ne ofere modalități de echilibrare energetică (tratamente) nevisate în urmă cu cîțiva ani.  După diagnosticare și după eliberarea buletinului de analize energetic se prescriu terapiile care se personalizează în funcție de energia pacientului. Astăzi, aceasta poate fi măsurată și folosită cu succes în terapie.
Boala se manifestă la fiecare pacient cu particularitățile specifice, deci și tratamentul trebuie să fie personalizat. Procesul de îmbătrînire fizică și intelectuală poate fi astăzi încetinit și ameliorat datorită acestor terapii energetice personalizate. Omul nu poate funcționa fără energie, ,,cărăușul” informației în corp. Corpul aflat în balanță energetică se autoreglează și astfel multe probleme de sănătate dispar.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite