Elon Musk a sfătuit abonații să abandoneze Facebook și WhatsApp
  • 12-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 252
  • 4

Miliardarul american Elon Musk a reacționat la știrile despre viitoarele modificări ale politicii de utilizare a WhatsApp. Ca răspuns la intentia de a partaja date cu Facebook, Musk și-a sfătuit abonații să acorde atenție mesagerilor alternativi, de exemplu, Signal.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că, din 8 februarie, WhatsApp va începe să transfere date despre utilizatori, inclusiv informații de înregistrare, geolocalizare, informații despre tranzacții și activitate în rețelele sociale, corporația mamă Facebook. Cei care nu vor să-și partajeze datele vor pierde accesul la serviciu și vor trebui să înceteze utilizarea aplicației.

Știrile au dus deja la un val de indignare pe rețelele de socializare. Unii au început să-și șteargă conturile WhatsApp și să treacă la aplicații alternative de mesagerie, a menționat Business Insider. Printre lideri s-au numărat Telegram și Signal, care se poziționează ca mesagerii pentru comunicarea confidențială.

Elon Musk a reacționat imediat la incident, devenind recent nu doar unul dintre cei mai populari și influenți utilizatori de Twitter, ci și, potrivit unor estimări, cel mai bogat om de pe Pământ. El și-a sfătuit abonații să „folosească Signal”.

Astfel de discursuri ale lui Musk au provocat în mod repetat o creștere a interesului pentru serviciile și activele recomandate de miliardar. În urma acestui tweet, numărul de utilizatori noi de Signal a crescut dramatic, astfel încât chiar și operatorii de telefonie mobilă au început să experimenteze întârzieri în verificarea numerelor de telefon.

Anterior, Elon Musk s-a alăturat flash mob-ului #DeleteFacebook, a lansat în semn de protest împotriva eliminării prea libere a datelor utilizatorilor de către compania lui Mark Zuckerberg și a cerut abonaților să își șteargă complet contul de pe această rețea socială.

N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite