Echilibrul energetic în corp – cheia sănătății
  • 03-10-2022
  • 0 Comentarii
  • 222
  • 0

Cu toții îmbătrînim, acesta este un fenomen ireversibil, cel puțin pînă cînd se va descoperi o mașină a timpului care să întoarcă izvorul vieții. Cu cît înaintăm în vîrstă, ne confruntăm cu tot mai multe probleme de sănătate deoarece, pe parcursul vieții, „coșul de gunoi” al corpului se umple cu diferite noxe toxice. Acestea pot fi ținute în frîu pînă la un anumit punct, dar apoi butoiul începe să se reverese.  Desigur, fiecare dintre noi are rolul său, avem posibilitatea să oprim o revărsare masivă a noxelor toxice acumulate, care atrag după sine multe probleme de sănătate.
Mulți dintre noi asociem vîrsta cu bolile, odată ce înaintăm în vîrstă frecventăm numeroși medici și administrăm din ce în ce mai multe medicamente, pornind un cerc vicios din care nu se mai poate ieși. Voi menționa cazul unui pacient în vîrstă de 65 ani care, la prima întîlnire cu terapeuții noștri, a venit cu o cutie plină cu medicamente și a spus: „Am venit la voi cu speranța că nu voi mai fi nevoit să iau toate aceste medicamente. Altfel, voi deveni un gunoi plin de toxine”. Vîrsta nu trebuie pusă la egalitate cu boala. Zilnic întîlnim pacienți trecuți de 80 sau chiar 90 de ani care, apelînd la terapiile alternative, au reușit să își mențină un nivel de sănătate satisfăcător.
Principalele modificări intervenite la nivelul organelor odată cu înaintarea în vîrstă sînt:
● Creierul și psihicul sînt diferite la fiecare persoană dar, în mare parte, sănătatea lor depinde și de stilul de viață și de profesia fiecărui individ.
● Ochii, urechile, gustul și mirosul sînt cele mai predispuse modificărilor.
● Plămînii își pierd elas­ticitatea, dar acest lucru nu este perceput dacă nu ne îmbolnăvim sau dacă nu fumăm.
● Aparatul locomotor: prin modificări ale oaselor, muș­chilor și ale încheieturilor scade mobilitatea. Consumul excesiv de proteine (mai ales din lapte de vacă) duce la o rigiditate a oaselor și, automat, la osteoporoză.
● Pielea și părul: modificările sînt influențate, în mare măsură, și de moștenirea genetică. O îngrijire cores­punzătoare menține pielea și părul la un nivel acceptabil.
● Inima și circulația: scade țesutul muscular al arterelor, iar sistemul nervos scade capacitatea de performanță a inimii. Crește tensiunea și, odată cu aceste valori, riscul îmbolnăvirilor.
● Sistemul hormonal: femeile sînt cele mai afectate, din cauza schimbărilor climatice.
● Sistemul imunitar începe să scadă și multe persoane devin expuse infecțiilor.
● Temperatura corpului începe să scadă, astfel că multe persoane suferă de frig și amorțeli ale membrelor.
● Rinichii și căile urinare: funcția de filtrare a rinichilor începe să scadă; tocmai de aceea administrarea medicamentelor trebuie să fie bine controlată.
● Sistemul gastric: se știe că cea mai mare parte a sănătății noastre depinde de intestine. Acest sistem poate influența sănătatea întregului corp.
● Persoanele în vîrstă nu mai au nevoie de mult somn, de aceea și problemele ritmului nictemeral trebuie clarificate cu pacientul.
● Incontinența: nu are legătură cu vîrsta.
Medicina energo-informațională ajută pacientul de orice vîrstă să își mențină sănătatea. Vorbim despre o terapie blîndă, fără durere, fără medicamente, care se bazează pe informația energetică a pacientului. Numai un organism aflat în balanță energetică poate funcționa optim indiferent de vîrstă. Refacerea comunicării ener-­
getice între fiziologia organelor și cîmpurile informa-­
ționale ale corpului întrerupe fenomenul de autodis­trugere și reechilibrează balanța energetică a corpului.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite