E stabilit: americanii nu-l vor pe Victor Ponta preşedinte
  • 27-05-2014
  • 0 Comentarii
  • 58
  • 0

Atunci pe cine îl vrea Potomacul? Pe Geoană Prostănacul! Porcul cu gust de whisky Un jeg uman: Mircea Dinescu România are o grupare extremistă: UDMR Trăiesc, oare, în ţara noastră 2.000.000 de

bolnavi de diabet? Scandal Dragnea – Ponta

 

LA DESCHIDEREA EDIŢIEI. La întrevederea secretă pe care a avut-o cu Victor Ponta, Joe Biden i-a spus acestuia, în faţă, că el nu intră în calculele americanilor pentru funcţia de preşedinte al României. Am aflat cine ar fi preferatul: acelaşi agent (luzăr) Mircea Geoană. Vicepreşedintele SUA avea să comenteze, ulterior, destul de ironic prezenţa pe unul din pereţii cabinetului de la Palatul Victoria a tricourilor lui Gh. Hagi şi Ghiţă Mureşan, zicînd că aşa ceva nu este de demnitatea unui prim-ministru.

Titlul săptămînii a apărut în „Adevărul“din 21 mai: „Porcul cu gust de whisky“. Iată textul: „Patronii distileriei «The Templeton Rye» din Iowa, SUA, şi-au propus să obţină porci a căror carne să aibă aromă de whisky. Asistaţi de un doctor în biologie animală, ei au început să hrănească 25 de porci cu un amestec care conţine o cantitate generoasă din cerealele care intervin în procesul de obţinere a whisky-ului şi speră ca, în timp, carnea porcilor să capete un gust care să-l îmbete de plăcere pe cel care va avea ocazia să savureze o friptură din porc marinat pe viu“. Mare scofală! În România sînt f.f. mulţi porci gata fezandaţi cu whisky, vodcă, vin, apă de colonie şi ce s-o mai găsi, în frunte cu beţivanii Alin Teodorescu, Ion Bîldea, Cornel Bichineţ, S.O. Bălan, Angela Bălan, Vasile Dîncu ş.a.

Am uitat pe cineva? Aha, pe Traian Băsescu! Sau, vorba marşului revoluţionar: „Nu e pasăre ca porcul/ Nici Craiova ca New York-ul!“. Titlul Balamucului a văzut lumina tiparului în „Click!“: „Jodie Foster, înşelată de nevastă cu fosta iubită“. Ştiţi ce-ar zice femeile de la ţară? „Ale dracu’ curve, astea ne ia nouă bărbaţii!“. Tot în foaia uităcioasă am remarcat un titlu de-ţi vine să-ţi baţi copiii cu şapca udă: „A ascuns 20.000 de euro în chiloţi“. E vorba de o studentă, de 26 ani, din Londra – musulmancă după nume. Ştiţi ce ne frămîntă pe noi? Unde îşi ascunde banii Zoe Petre, care, aşa după cum se ştie, umblă fără chiloţi? Un generic mincinos, pe pagina 1 a „Ziarului Financiar“: „Românii din UE au adus în ţară 37 mld. euro, dar politicienii i-au ignorat chiar şi în campanie. Cele 2 milioane de români care lucrează în UE au fost ignoraţi chiar de cei care ar fi putut lupta pentru ei în Parlamentul European“.

Autorul e un idiot: Iulian Anghel. Bă, Iulică, puţă mică, există un parlamentar european care a luptat pentru aceşti compatrioţi ai noştri: Vadim. Un singur exemplu: în noiembrie 2007, el s-a deplasat la Vatican, unde s-a întîlnit cu Papa Benedict al XVI-lea, căruia i-a înmînat un Mesaj din partea Senatului României, referitor tocmai la soarta românilor din Europa. Apoi, în Parlamentul European a rostit discursuri înflăcărate în favoarea românilor săi, primind în audienţă zeci de oameni, cărora le-a rezolvat multe probleme. De asemenea, Tribunul a trimis peste 400 de tineri la Bruxelles şi Waterloo, pe banii Parlamentului European. Nu e suficient? Un alt mincinos – de calibru – e Mircea Dinescu. Într-un interviu dezlînat şi necinstit, dat lui Horia Tabacu şi apărut în „Evenimentul zilei“, poeto-bucătarul care a „învăţat“ la Academia Ştefan Gheorghiu vomită, pe gura aia spurcată, nişte aberaţii de om nebun: „După ce l-am exclus pe Eugen Barbu din Uniunea Scriitorilor, am devenit un subiect săptămînal la «România Mare». Toate calomniile de acolo, cum că mama ar fi trăit cu Nicolae Ceauşescu şi eu aş fi copilul lui… au marcat-o. Tata a murit cu puţini ani în urmă.

În general, s-au scris multe baliverne despre mine. Nu le-am dat atenţie, dar am văzut că multe au rămas în mintea opiniei publice. Cea mai gogonată mi s-a părut că mi-au căzut dinţii de la băutură, şi eu am, la aproape 64 de ani, toţi dinţii în gură“. 1) De ce l-ai exclus tu mă, ţigane repetent din Slobozia, pe marele scriitor Eugen Barbu? Ce făcuse el, în afara cîtorva capodopere romaneşti, a unor nuvele geniale şi a cca. 25 de scenarii de film, de care se bucură milioane de români şi astăzi? 2) Cînd a apărut enormitatea aia, cum că tu, un măscărici şmecher şi fără nici o calificare, ai fi copilul lui Nicolae Ceauşescu, care s-a culcat cu distinsa coana mă-ta (vînzătoare la un magazin alimentar)? Fă dovada asta! Nu poţi s-o faci, fiindcă aşa ceva NU a apărut, niciodată, în „România Mare“. Şi, pentru că eşti din Slobozia, îţi dăm un sfat: ia mai dă-te-n sloboz! Ştiţi unde îşi face Sorin Oprescu concediul în aceste zile? La Salonic (Grecia), unde are o vilă foarte luxoasă. Mare bandit hingherul general al Capitalei… Un titlu interesant în „Puterea“: „Partidele extremiste cîştigă ţări, în România nu există“.

Parţial corect (color): totuşi, UDMR ce este? O grupare extremistă, ba chiar teroristă. Care nu cîştigă, cîtuşi de puţin, ţara asta, ci e băgată, fraudulos, şi în Parlament, şi în Guvern. Fosta „Scînteie“ se dă anticomunistă şi antisecuristă. În nr. de marţi, 20 mai, pe copertă a apărut un subtitlu jenant: „DOSAR CNSAS. În 1987, Corneliu Coposu îi împărtăşea unui prieten previziunile sale privind căderea regimului comunist. Prietenul l-a turnat apoi la Securitate, care a mai adăugat astfel o filă la dosarul Seniorului“. Aiurea, i-a mai dat un cartuş de Kent şi o sticlă de whisky – răsplata lui favorită. Despre cîţi a turnat Coposu la Securitate – începînd cu Iuliu Maniu – nu mai vorbeşte nimeni, fiindcă asta-i ţara în care trăim. „Adevărul“ persistă în greşeala de a scrie „Codrii Botoşaniului“. Băi, Burci, mason pîrît, ce şcoală ai tu? Ce ai citit la viaţa ta, în afară de Cartea de Bucate?

Genitivul corect e la plural: „Codrii Botoşanilor“. Nici o zi fără „UITE!“. Desigur, e vorba de fiţuica strident de colorată (şi agramată) „Click!“: „UITE cum se pocesc ca să arate «bine»“; „UITE cum l-au schimbat banii pe Ţuţu“; „UITE ce m-au ciuruit ţînţarii!“. Marele compozitor şi cîntăreţ Charles Aznavour împlineşte vîrsta patriarhilor biblici: 90 de ani. El e armean la origine, numele real fiind Aznavorian. Oricum, nouă ni se pare a fi cel mai mare armean al tuturor timpurilor (deşi Varujan Vosganian crede că el ar fi). O frază memorabilă a lui Joe Biden: „Corupţia pune în pericol securitatea naţională“. Absolut corect. Dar îl invităm pe vicepreşedintele SUA să se întrebe: cam cu ce se îndeletnicesc pe-acilea conaţionalii săi Mark Gitenstein şi Wesley Clark? Nu cumva „mulg“ România de uriaşe sume de „bani negri“?

„Jurnalul Naţional“ anunţă că nu mai puţin de 2.000.000 de români au diabet. Ce ciudat! În urmă cu 10 ani erau doar 500.000. Să fi crescut numărul acestora, într-un răstimp atît de scurt, de 4 ori? Ne cam îndoim.

Dumnezeu îi rupe urechile, încă o dată, prostituatei Oana Zăvoranu. A făcut multe mîrşăvii la viaţa ei această putoare isterică – dar nu o ştiam şi şantajistă. La puşcărie cu ea, împreună cu mă-sa chiftelăreasa. În inconfundabila revistă „Flacăra lui Adrian Păunescu“ a apărut un pamflet excelent, scris de ziarista de televiziune Rodica Rarău: „Intrarea în mocirlă“. Îl reproducem, în nr. de astăzi al revistei noastre, informîndu-ne cititorii, din timp, că e vorba de o analiză acidă a prestaţiei unor scandalagii cu simbrie la moguli: Radu Tudor, Dana Grecu, Corina Drăgotescu, Sorina Matei (nu Crina, cum eronat apare), precum şi despre femei cu limba ascuţită, precum Mamoiul lui Tatoiu, Elena Udrea ş.a. În aceeaşi publicaţie continuă să apară rubrica lui Andrei Păunescu, intitulată „Emisiunile trece, perlele rămîne“. Am ales alte mostre de violare a limbii române: „Noi ne-am făcut foarte mult rău noi înşişi“ (Gabriela Vrînceanu Firea Pandele, Antena 3); „Ţara noastră către într-acolo se-ndreaptă“ (Moise Guran, TVR 1);

„Nu mă pot pronunţa, dar părerea mea e că pedepsele sînt mult prea aspre“ (Cornel Ţălnar, Antena 1); „Atmosfera de aici (Arena Naţională) a fost superă, superă… Parcă trecea valurile pe Dunăre“ (Tudorel Popa, Pro TV); „Între timp, Interlopul a exclus atacul terorist de pe lista posibilelor cauze ale dispariţiei avionului“ (B1TV – evident, e vorba de Interpol, nu de Interlop); „Trece un sezon, două sezoane“ (Sonia Trifan, Kanal D); „La Ambasada chinezească“ (Mircea Dinescu, TVR 2); „Au venit aici 11 copii tocmai din nordul ţării, de la Arad“ (Andreea Marin, TVR 1 – Aradul e în Vest, nu în Nord); „Anghelescu cu ţigările, care s-a auto-sinucis“ (Radu Tudor, Antena 3); „N-aveţi deontologie profesională“ (Radu Banciu B1TV – fireşte, e un pleonasm); „Antonescu sînt convins că nu va sacrifica candidatura“ (Traian Băsescu, Realitatea TV); „Dacă sînt corecturi, să se facă numai ajustări“ (Pavel Abraham, Antena 3); „Slavă Domnului, jumătate dintre români suferă de reumatism!“ (Maria Grapini, citată la B1 TV); „15 nepoţi de-ai noştri au fost daţi foc la case“ (România TV); „Vizită la UPU la Sfîntul Ioan“ (Nicolae Bănicioiu, Realitatea FM). Ziarul „Libertatea“ titrează, mare, pe pagina 1, cu ce ameninţare l-a şantajat Zăvoranca Golanca pe medicul care i-a umflat stafidele din sutien: „Dacă nu-mi dai bani, te fac de cacao la TV!“.

Ziarul „Azi“ publică o notiţă cu titlul „Control la portofele“. E vorba de colonia de ploşniţe pripăşită de Stelian Tănase la postul public de televiziune: „Salariaţii TVR au semnat o petiţie prin care îi cer demisia lui Stelian Tănase şi au făcut publice salariile cîştigate de vedetele TVR, acuzîndu-l pe actualul director interimar de partizanat. Iată sumele, aşa cum au fost ele prezentate în petiţia trimisă presei: Mircea Dinescu – 6.220 euro net/lună, de la TVR 1, şi 2.560 euro net/lună, de la TVR 2, plus reclama la restaurantul său; Cornel Nistorescu – 2.500 euro/

lună; Ion M. Ioniţă – 3.000 euro/lună (acesta a plecat între timp); Daniel Apostol – 2.000 euro/lună; Timeea Bereczki – 4.000 lei/lună; Miruna Munteanu – 6.000 lei/lună, de la TVR 1; Florin Iaru – 6.400 lei/lună, de la TVR 2; Liviu Mihaiu are un contract special. Dacă nu are mai mult de două ediţii pe lună, este plătit cu 1.300 de euro pe ediţie, iar dacă are peste trei, se mulţumeşte cu 1.000. Un total de 13.100 de euro/sezon, scrie «Reporter Virtual»“. Un titlu total eronat dă Ioana Lupea în „Adevărul“: „O pledoarie împotriva sistemului bipartid“. Nu există „pledoarie împotriva“, fetiţo, ci numai „pentru“. LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI. În noaptea alegerilor, la sediul central al PSD a avut loc un scandal monstru între Liviu Dragnea şi Victor Ponta. Cel dintîi i-a reproşat Cimpanzeului că i-a dat, prin fals, 4 procente lui Mircea Diaconu. Chiar dacă numai acest furt s-ar fi produs, alegerile au fost grav viciate! Închipuiţi-vă că cele 4 procente s-ar fi dus la PRM şi la PP-DD, care, astfel, ar fi intrat în Parlamentul European. Un raţionament elementar: dacă acelui saltimbanc i-a atribuit PSD 4%, vă daţi seama cîte procente a furat pentru sine? Este imperios necesar ca aceste alegeri furate să fie anulate.

ALCIBIADE

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite