Durerile de spate
  • 05-09-2022
  • 0 Comentarii
  • 113
  • 0

Conform statisticilor medicale, 95% din durerile de spate au cauza principală necunoscută. Una din trei persoane are dureri de spate, iar în activitatea zilnică întîlnim copii cu afecțiuni ale coloanei vertebrale.  În practica zilnică deosebim durerile de spate acute (sub șase săptămîni), subacute (șase-douăsprezece săptămîni) și durerile de spate cronicizate (peste  douăsprezece săptămîni). După infecțiile aparatului respirator, durerile de spate sînt cel mai des întîlnite. Un semnal de alarmă este numărul în creștere al durerilor de spate la copii, dureri mai des întîlnite, în trecut, la persoanele cu vîrste cuprinse între 50 și 70 de ani. Tot un semnal de alarmă ar trebui să fie și numărul mare al îmbolnăvirilor la vîrste fragede, de boli care, în mod normal, apăreau după o vîrstă mult mai înaintată (diabet, dureri de spate, colon iritabil).
Cauzele durerilor de spate sînt multiple, de la accidente și modificări degenerative, la rupere de discuri, stenoze spinale sau cauze tumorale.  În 95% din cazuri, durerile au o cauză neclară, a cărei sursă se găsește în aparatul osos. Medicina energo-informațională identifică, de cele mai multe ori, blocaje în zona cervicală, cu iradiere a durerii spre umeri (adesea pînă la coate), cu pierderi de echilibru și dureri de cap.   
De multe ori, cauza durerilor de spate se găsește în diferite probleme interne, precum: pleurita, ulcerul duo­denal, durerile musculare, embolia pulmonară, colicile biliare, pancreasul inflamat, pietrele la rinichi, durerile menstruale și alte afecțiuni ginecologice.
Fumătorii prezintă un risc
mai ridicat ca durerile de spate să se cronicizeze, deoarece nicotina îngustează vasele de sînge, fapt care are repercusiuni asupra circulației sanguine. Oasele sînt irigate insuficient și se subțiază. Disfuncțiile cranio-mandibulare sau plombele dentare prea înalte duc, de asemenea, în timp, la dureri de spate. Statisticile arată că majoritatea intervențiilor chirurgicale sînt neeficiente; acestea ar trebui să constituie ultima opțiune.
În terapiile destinate durerilor de spate, medicina energo-informațională recomandă deblocarea ener­getică a discurilor coloanei, repunerea comunicării energetice între discuri (mai ales între 1-7), detoxifierea întregului organism la nivel celular, reglarea nervului sciatic, metabolismului și întărirea imunității coloanei.
Durerile lombare sînt adesea cauzate și de alte afecțiuni gastro-intestinale; de exemplu, un colon leneș (motilitate redusă) provoacă, în timp, și dureri lombare. Multe persoane s-au obișnuit cu diferite laxative, care, în timp, duc, de asemenea, și la dureri de spate, intestinul tasînd prea mult coloana. Durerile toracice au adesea legătură cu afecțiunile existente în zona pulmonară; reglînd energetic funcționalitatea plămînilor, durerile dispar. Durerile cervicale sînt adesea însoțite de alte afecțiuni care se extind în dureri de umeri, pierderi de echilibru, stări de vomă, dureri de cap.    
O terapie care întregește terapia energetică este VacuMed Intermitent, prin intermediul căreia se obține un joc de presiune asupra vaselor sanguine, cu efecte vasodilatatorii, recomandată în elongații, în combinație cu o neurodistrofie secundară/ principală pe nervii coloanei, fracturi, luxații, rupturi ligamentare, musculare, recuperare după protezare de șolduri sau genunchi. În medicina sportivă este recomandată în scop profilactic, curativ și recuperator.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite