Durerile cronice lasă urme asupra sănătății noastre
  • 14-02-2022
  • 0 Comentarii
  • 77
  • 0

În cazul unui accident se declanșează o întreagă cascadă de dureri! Prin receptorii pielii se transmit informații conduse prin căi nervoase în măduva spinării spre cortexul cerebral, iar procesul de vindecare se pune în mișcare – fenomen natural, necesar supraviețuirii. Dar ce se întîmplă atunci cînd ne confruntăm cu un tablou simptomatic diferit, iar durerile persistă?
În toată lumea, dar, cu precădere, în țările vestice, numărul persoanelor care suferă de dureri cronice este în creștere, indivizi de toate vîrstele fiind afectați. Cînd pacientul este în vîrstă și acuză comorbidități, calitatea vieții îi scade simțitor. În domeniul cercetării se impune noțiunea de „memoria durerii”: creierul setează și acumulează durerile. Fascicule nervoase preiau durerea și o duc mai departe la creier; în special durerile care persistă în timp lasă urme în sistemul nervos – de exemplu, durerile cauzate de infecții cronicizate, tumori, discopatie lombară. Chiar și cele mai ușoare iritații activează durerile, cu toate că, de multe ori, cauza care a provocat durerile nu mai există de mult.
Numeroase studii scot în evidență procesul distructiv care se declanșează în corp în cazul în care durerile se cronicizează, asemenea unor boli ca diabetul, apoplexia, scleroza multiplă și chiar zona zoster. Studii noi subliniază deteriorarea neuronilor, fapt care poate declanșa un scurt-circuit care, mai departe, determină celulele nervoase să transmită semnale de durere. De asemenea, ci­catricile rămase după vin­decarea unei răni sau a unei intervenții chirurgicale pot lăsa blocaje, care, mai departe, împiedică vindecarea altor afecțiuni.
Medicina energo-informațională se focusează în primul rînd pe deblocarea energetică a corpului. De cele mai multe ori, pacienții omit să amintească în anamneză intervențiile chirurgicale mai vechi, mai ales cele stomatologice, dar practica ne arată aproape zilnic blocaje pe acest sistem, după extracții sau chiar implanturi nereușite. Chiar înainte de efectuarea unui implant, eu recomand două ședințe de deblocare și stabilizare a gingiilor, menite a accepta mai bine pivotul de fixare. Parodontoza nu este altceva decît osteoporoza dinților, care poate fi, de asemenea, tratată fără medicamente. De asemenea, în cazul pacienților cu migrene am constatat existența uneia sau mai multor cicatrici, de care pacientul a și uitat de mult. În combinație cu programele de deblocare energetică și cu programul destinat migrenelor, după cîteva ședințe pacientul care a suferit ani buni de aceste migrene nu le mai are.
Eficacitatea programelor de tratament cu bio­rezonanță în domeniul durerilor cronice sau acute este dovedită în studii clinice. Durerile de genunchi, spate, șolduri, ceafă, umeri, migrenele, durerile  abdominale, de urechi și alte forme de dureri sînt tratate cu biorezonanță, fără medicamente de sinteză, cu un succes remarcabil, indiferent de vîrsta pacientului. Acolo unde nu mai există lichid sinovial, după o injectare cu acid hialuronic, oferim tratamente prin care susținem dezvoltarea propriului lichid sinovial.
Prin tratamentele oferite de medicina energo-informațională se poate întrerupe procesul de trans­mitere a dureri de la țesutul organului sau încheieturii
afectate către creier, iar un întreg proces de autodistrugere este întrerupt.
Durerea este cel mai mare profesor al omului, un strigăt al țesutului care se vrea detoxifiat. Detoxifierea microcelulară este una dintre etapele de început în tratamentele oferite de medicina energo-informațională.
Diagnosticarea energetică a întregului organism durează aproximativ o  oră, după care se recomandă ședințele de terapie. Să nu uităm că, în cazul durerilor cronice, s-au administrat multe medicamente de sinteză, care au lăsat în urmă o floră intestinală dereglată (disbioză) și o mucoasă intestinală penetrabilă. Readucerea florei intestinale în echilibru energetic are prioritate în tratamentul durerii și nu numai.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite