Dosar FULMINANT - „Bordel în baza SUA de la Kogălniceanu” – legătură cu Caracal!
  • 28-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 1483
  • 15

Pe bună dreptate, cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob se întreabă dacă „A venit nucleara anului??”. Întrebarea e logică, pentru că în „Cotidianul” s-a publicat un articol fulminant, bazat pe documente oficiale și intitulat clar: „Bordelul din baza militară americană de la Kogălniceanu”. Autorul este experimentatul jurnalist Ion Spânu, iar documentația are în prim plan o plîngere penală depusă de o anume Ana Maria Nuciu, despre care aflăm că „a fost pînă anii trecuţi traducătoare în baza militară americană de la Kogălniceanu”.

„Ana Maria descoperă că în această unitate militară ce aparţine forţelor NATO funcţiona un adevărat BORDEL, în care veneau fete minore pentru a satisface dorinţele unor militari, mai ales ale comandantului bazei «Black Sea Area Support Team», OTTO BUSHER, ajutat de mîna lui dreaptă, plutonier adjutant principal al BSAST, LLOYD SPARKS!”, scrie Ion Spânu. Cunoscutul jurnalist își însoțește textul cu documente și imagini – iar dintr-una ne zâmbește larg însuși fostul vicepreședinte SUA Joe Biden, care o ține după umeri chiar pe Ana Maria Nuciu! Dar, cu toate că, iată, Ana Maria Nuciu a fost în preajma unui asemenea personaj, în momentul în care și-a „băgat nasul” în „afacere”, a fost „amenințată”.

„A fost ameninţată direct de un militar american că o va călca cu maşina”, scrie Ion Spânu, precizând că „sîntem în posesia unei înregistrări cu această convorbire”. Cu o „tenacitate incredibilă şi cu un curaj devastator”, Ana Maria Nuciu a sesizat Parchetul „în legătură cu acest bordel din incinta bazei militare”!

„A fost o amplă anchetă desfăşurată de autorităţile americane şi române, invocîndu-se însă Acordul semnat în 2001 între cele două ţări, în care România ceda dreptul de anchetă al militarilor americani către SUA”, scrie Ion Spânu, care promite „un amplu serial”, cu documente, fotografii, înregistrări audio-video, convorbiri şi fotografii.

Atenție, unele dintre aceste „probe” sînt „cu ade­vărat şocante, cu fetele minore racolate pentru plăceri sexuale” – scrie Spânu.

Legătura cu cazul Caracal și Deveselu

În context, Ana Maria Nuciu a trimis plîngerea la DIICOT și a cerut ca „Dosarul Kogălniceanu” să fie conexat „Dosarului Caracal-Deveselu”! „Mulţi se vor întreba: ce legătură are acest „BORDEL” de la Kogălniceanu cu Deveselu şi „Cazul Caracal”, pune problema Ion Spânu - care răspunde clar: „ARE!”.

Jurnalistul arată că, în primul rînd, baza militară de la Deveselu „a fost în centrul anchetelor penale din 2012, 2014, 2018, cînd s-a vorbit despre răpirea unor eleve de liceu pentru a fi oferite militarilor americani de la Deveselu” – un detaliu important fiind că în 2014, şeful reţelei de prostituție, proxenetul Bogdan „Cocoş”, „a fost sinucis în Peni­tenciarul Craiova, acolo unde este deţinut acum chiar Gheorghe Dincă”. „În al doilea rînd, în ancheta jurnalistică asupra «Cazului Caracal» s-a vorbit iarăşi despre legăturile reţe­lelor de trafic de persoane cu baza militară de la Deveselu, pe care procurorii au ţinut morţiş să nu le ia în seamă”, atrage atenția Ion Spânu.

Prezentînd în acest prim episod plîngerea Anei Maria Nuciu, Ion Spânu promite că în episoadele viitoare va demonstra că „România este pe primul loc nu numai la livrarea de fete pentru reţelele de trafic de persoane din UE, ci şi la traficul de femei pentru militarii NATO”,

Spânu afirmă că „aşa s-a întîmplat în Kosovo, Kuweit sau Bosnia şi Herţegovina!  „Vom avea suficient timp să dezbatem pe larg informaţiile despre astfel de «bordeluri militare» care au făcut obiectul anchetelor din Kuweit, Kosovo, Bosnia şi Herţegovina”, scrie jurnalistul.

De ce nu s-ar fi luat măsuri, de ce ar fi proliferat o atare situație? Ion Spânu dă vina pe „interesele militare”, dar insistă că documentele care însoțesc plîngerea către DIICOT conțin date teribile! „Docu­mentul conţine informaţii şi detalii absolut incredibile (…) cu probe concrete, care, în condiţii normale, ar fi dus la condamnări cu ani grei de închisoare”, scrie Ion Spânu. „Fiind însă vorba despre interese militare, de SUA, de NATO, sînt forţe care încearcă mereu să pună batista pe ţambal ori de cîte ori astfel de scandaluri explodează în spaţiul public”.

DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite